Νέα Ζηλανδία: Η συγκλονιστική ιστορία τριών παιδιών που αναγκάστηκαν να επιβιώσουν στα χέρια του φυγά πατέρα τους

Νέα Ζηλανδία: Η συγκλονιστική ιστορία τριών παιδιών που αναγκάστηκαν να επιβιώσουν στα χέρια του φυγά πατέρα τους

Επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης τριών παιδιών στην άγρια φύση της Νέας Ζηλανδίας λόγω της φυγής του πατέρα τους. Κάποτε ήταν μία αγαπημένη οικογένεια: Ο πατέρας, η μητέρα και τα τρία τους παιδιά που ζούσαν σε ένα διαμέρισμα στη Νέα Ζηλανδία. Λίγα χρόνια μετά όμως όλα άλλαξαν και τα παιδιά κατέληξαν να μεγαλώνουν σαν πρωτόγονοι στην άγρια φύση. Ο λόγος; Η αρπαγή τους από τον πατέρα τους, ο οποίος εδώ και τρία χρόνια ζει κρυμμένος μαζί τους κάπου στην άγρια φύση της επαρχίας Μαροκόπα, ανάμεσα σε θάμνους, γκρεμούς, αχανείς γεωργικές εκτάσεις και σπηλιές.

Η ιστορία ξεκινά το 2021, όταν ο φυγάς πατέρας τους αποφασίζει να τα πάρει μακριά από το σπίτι της οικογένειας και να μετεγκατασταθεί στη φύση όπου θα ζούσαν όλοι μαζί ελεύθεροι. Κατευθύνθηκε, λοιπόν, στην επαρχία Μαροκόπα, ένα μικρό οικισμό στη δυτική ακτή του βόρειου νησιού της Νέας Ζηλανδίας. Από τότε η μητέρα των παιδιών και η Αστυνομία τους αναζητούν, αλλά μάταια, αφού ο πατέρας μέχρι και σήμερα -τρία χρόνια μετά- καταφέρνει να παραμένει καλά κρυμμένος μακριά από τις Αρχές.

Αυτά είναι τα τρία παιδιά του φυγά πατέρα. Από αριστερά η Έμπερ, ο Μάβερικ και η Τζάιντα – ηλικίας 8, 9 και 11 ετών σήμερα. Ο φυγάς πατέρας, Τομ Φίλιπς, μετά από τρεις χειμώνες που πέρασε κρυμμένος στην κακοτράχαλη ύπαιθρο με τα τρία μικρά παιδιά του, δεν έχει εντοπιστεί και παρά τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για ένοπλες ληστείες.

Το μικρότερο από τα τρία παιδιά, η Έμπερ, ήταν 5 ετών όταν εθεάθη για τελευταία φορά στον πολιτισμό τον Δεκέμβριο του 2021. Την περασμένη εβδομάδα, η Έμπερ, ο Μάβερικ και η Τζάιντα -τώρα ηλικίας 8, 9 και 11 ετών- εθεάθησαν για πρώτη φορά μαζί από τότε που ο πατέρας τους τους έφυγε για να ζήσει στην ύπαιθρο της Μαρόκοπα.

Αυτή η τελευταία εμφάνιση έγινε, όταν ο Φίλιπς και τα παιδιά εντοπίστηκαν από κυνηγούς χοίρων την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή. Την ίδια ώρα, τα ερωτήματα πληθαίνουν σχετικά με το πώς ο Φίλιπς μπορεί να βρίσκεται ακόμη σε φυγή και αν η αστυνομία έχει δώσει στην υπόθεση την προσοχή που της αξίζει. Κανείς δεν είναι σίγουρος για το πώς επιβιώνει ο Φίλιπς, αλλά φαίνεται να ζει από τη γη, διαμένοντας σε καλύβες ανάμεσα σε θάμνους ή σε άλλες μορφές αυτοσχέδιου καταφυγίου και σπηλιές.

Η μητέρα των παιδιών, Γιάτα, καταγγέλλει ότι οι ενέργειες του Φίλιπς είναι κακοποιητικές και τονίζει ότι ο πατέρας πάντοτε τα χρησιμοποιούσε ως πιόνια. Ο Φίλιπς δεν έχει την επιμέλεια των παιδιών που πήρε μακριά από την οικογενειακή τους εστία το 2021.

Στην διαδικτυακή κοινότητα υπάρχουν άνθρωποι που υποστηρίζουν τον Φίλιπς, με εκκλήσεις να τον αφήσουν ήσυχο και ισχυρισμούς ότι παρέχει στα παιδιά του μια υγιή ανατροφή, παρ’ ότι τα έχει καταδικάσει να ζουν σαν πρωτόγονοι στην άγρια φύση της Νέας Ζηλανδίας.

Loading