Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα εφοριακών στην Κέρκυρα: Αθώωση ενός εκ των συλληφθέντων πέρυσι

Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα εφοριακών στην Κέρκυρα: Αθώωση ενός εκ των συλληφθέντων πέρυσι

Αναλυτική έρευνα αποκαλύπτει το σύστημα ελέγχου και τις κατηγορίες εναντίον εφοριακών στην Κέρκυρα. Το πρωί της Τρίτης πέρασαν το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου της Κέρκυρας ο υποδιευθυντής, οι τρεις υπάλληλοι της εφορίας και ο λογιστής προκειμένου να απολογηθούν για την κατηγορία της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Η διαδικασία ήταν μακρά και εξαντλητική, με τον κάθε ένα εφοριακό να απολογείται για 3 ή 4 ώρες. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε η επικεφαλής του δικαστικού ρεπορτάζ του MEGA, ο ένας από τους εμπλεκόμενους ήταν γνώριμος των Αρχών. Συγκεκριμένα, είχε ελεγχθεί και πριν από έναν χρόνο για ανάλογη υπόθεση, αλλά είχε αθωωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφοριακός είχε παραπεμφθεί σε δίκη για πολλές παραβάσεις, όπως, για παράδειγμα, δεν έγραφε τουριστικά γραφεία που είχαν κάνει φορολογικές παραβάσεις. Πλέον, οι Αρχές δεν θα εξετάσουν μόνο τις οκτώ περιπτώσεις εκβιασμών, από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2024 που περιλαμβάνονται στο φάκελο της δικογραφίας, αλλά θα διερευνήσουν και άλλες υποθέσεις.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει έλεγχος και σε παλαιότερες υποθέσεις που σχετίζονται με θέσεις που είχαν υπηρετήσει οι εμπλεκόμενοι στο παρελθόν. Ειδικά ο υποδιοικητής, που ήταν σχετικά καινούργιος στην Κέρκυρα, είχε υπηρετήσει σε πιο σοβαρά πόστα στην περιοχή του Πειραιά, όπου ελέγχεται πια αν και εκεί είχε επιδείξει παράνομη δραστηριότητα, τόνισε η επικεφαλής του δικαστικού ρεπορτάζ του MEGA.

Loading