Ο Έλον Μασκ καταγγέλλεται ως προαγωγός του κακού από κορυφαία εκπρόσωπο της ΕΕ

Ο Έλον Μασκ καταγγέλλεται ως προαγωγός του κακού από κορυφαία εκπρόσωπο της ΕΕ

Δηλώσεις κατά του Έλον Μασκ και της ρητορικής μίσους στο X από εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Έλον Μασκ, σε αντίθεση με άλλα ανώτατα στελέχη της τεχνολογίας, δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει το καλό και το κακό, δήλωσε την Τετάρτη κορυφαία εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πολυεκατομμυριούχος μεγιστάνας της τεχνολογίας και ιδιοκτήτης των εταιρειών X, Tesla και SpaceX ενισχύει το μίσος, δήλωσε η απερχόμενη αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βέρα Γιούροβα σε συνέντευξή της στο POLITICO, χαρακτηρίζοντάς τον προαγωγό του κακού.

Η ρητορική μίσους στο X προκαλεί σοβαρές ανησυχίες καθώς ο Μασκ βρίσκεται σε πορεία σύγκρουσης με την Ευρώπη, αντιμετωπίζοντας τις ρυθμιστικές και κυβερνητικές αρχές σε πολλαπλά μέτωπα. Η Γιούροβα τόνισε ότι οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας όπως αυτές του Μασκ, έχουν τερατώδη δύναμη στα χέρια τους, προσθέτοντας ότι φοβάται τις ψηφιακές πλατφόρμες που βρίσκονται σε κακά χέρια.

Το X αποτελεί βασικό πυρήνα διάδοσης του αντισημιτισμού αυτή τη στιγμή. Η Γιούροβα προειδοποίησε τους υπουργούς από τις πρωτεύουσες της ΕΕ να είναι σε επαγρύπνηση για την πιθανότητα ο διαδικτυακός αντισημιτισμός να διαρρεύσει στον πραγματικό κόσμο. Τώρα βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου οι εξουσίες επιβολής του νόμου των κρατών μελών πρέπει να προστατεύσουν τους πολίτες που απειλούνται, δήλωσε η ίδια.

Η Γιούροβα απέρριψε το αφήγημα ότι η υπερρύθμιση των Βρυξελλών έχει καταπνίξει την τεχνολογική καινοτομία, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι οι καινοτομίες αναπτύσσονται για το καλό των ανθρώπων. Τα τεράστια κέρδη των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών δεν πρέπει να είναι εις βάρος των Ευρωπαίων, ακόμη και αν αυτό σημαίνει καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των προϊόντων.

Το GDPR παραμένει συχνά ο κύριος λόγος ανησυχίας των εταιρειών τεχνολογίας, με τη Γιούροβα να επισημαίνει ότι χρειάζεται επανεξέταση της εφαρμογής του για καλύτερα αποτελέσματα.

Loading