Οκτώβριος: Πρώτες ζεστές ημέρες με αίθριο καιρό και ισχυρούς ανέμους

Οκτώβριος: Πρώτες ζεστές ημέρες με αίθριο καιρό και ισχυρούς ανέμους

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 7 μποφόρ (key001). Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 22 με 24 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου (key002).

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, από σήμερα (01/10) αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των ανέμων, ωστόσο θα συνεχιστούν οι βροχές και η υποχώρηση του υδραργύρου στα ορεινά ηπειρωτικά. Το κύμα κακοκαιρίας θα υποχωρήσει τις επόμενες ημέρες, με τον καιρό να βελτιώνεται την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ από Παρασκευή αναμένεται νέα επιδείνωση από τα δυτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ περιλαμβάνει για τη Μακεδονία και Θράκη γενικά αίθριο καιρό με βορειοδυτικούς ανέμους 4 με 5 μποφόρ και θερμοκρασίες από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, το σκηνικό του καιρού θα είναι επίσης αίθριο, με ανέμους 4 με 5 μποφόρ και θερμοκρασίες από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Το μεσημέρι μετατροπή των ανέμων σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σχετικά σταθερή, με την πιο θερμή ατμόσφαιρα το απόγευμα.

Loading