Περιπέτεια 67 ημερών στη θάλασσα του Ειρηνικού με θλιβερές συνέπειες

Περιπέτεια 67 ημερών στη θάλασσα του Ειρηνικού με θλιβερές συνέπειες

Η διάσωση ενός άνδρα που επιβίωσε 67 ημέρες στη θάλασσα του Ειρηνικού αποκαλύπτει την ανθρώπινη αντοχή και τις τραγικές απώλειες.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο με τη διάσωση από τις αρχές της Ρωσίας ενός άνδρα του οποίου το μικροσκοπικό σκάφος περιπλανιόταν επί 67 ημέρες στον βορειοδυτικό Ειρηνικό.

Η διάσωση του 46χρονου άνδρα από τη θάλασσα πραγματοποιήθηκε στις 14 Οκτωβρίου. Εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν έναν αδύνατο, γενειοφόρο άνδρα που φορούσε ένα μπουφάν με κουκούλα και πορτοκαλί γιλέκο έκτακτης ανάγκης σε ένα μικρό πλοιάριο που μοιάζει με ιστιοφόρο.

Στο σκάφος υπήρχαν οι σοροί δύο ανδρών που δεν κατάφεραν να επιβιώσουν, ο αδελφός και ο 15χρονος ανιψιός του επιζώντα. Το σκάφος με τον άνδρα και τα πτώματα εντοπίστηκε από ψαράδες κοντά στο χωριό Ουστ-Χαϊρούζοβο, στα ανοικτά των ακτών της χερσονήσου Καμτσάτκα, περίπου 1.000 χιλιόμετρα από τον αρχικό του προορισμό.

Οι τρεις άνδρες απέπλευσαν στις 9 Αυγούστου από ένα ακρωτήριο στο Καμπαρόφσκι με προορισμό την πόλη Όκχα στη Σαχαλίνη. Μετά από λίγο, χάθηκε η επαφή μαζί τους και η θέση τους παρέμεινε άγνωστη. Ο επιζών, ηλικίας 46 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Είναι σοβαρά αφυδατωμένος και εξαντλημένος και έχασε περίπου 50 κιλά κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς του.

Loading