Πρόστυχο σέξ: Σε κάνει πιο έξυπνο

Κι όμως δεν το λέμε εμείς, το λένε οι επιστήμονες.

Μετά την κυκλοφορία, τη δημοφιλία και τον παροξυσμό γύρω από το φαινόμενο των 50 Αποχρώσεων του Γκρι, το BDSM και κάθε μορφή έκφρασης φετίχ στο σεξ έχουν πάρει την πρώτη θέση στη mainstream κατανάλωση, απενοχοποιώντας ό,τι βρισκόταν μέχρι τώρα στη σκιά και θεωρούνταν ταμπού.

propoli

Σύμφωνα λοιπόν με μία νέα έρευνα του Psychology of Consciousness: Theory, Research and Practice, η τροποποίηση της συνείδησης που συμβαίνει όταν κάποιος υποτάσσεται στον ερωτικό του σύντροφο ή τον υποτάσσει κατά τη διάρκεια του σεξ, οδηγεί σε μία ροή που ως αποτέλεσμα έχει την αύξηση της επίγνωσης και της δημιουργικότητας.

Στη μελέτη συμμετείχαν 14 ενεργά μέλη της BDSM κοινότητας, ηλικιών από 23 μέχρι 64, οι οποίοι προσδιορίστηκαν ως εναλλασσόμενοι, που παίρνουν δηλαδή τόσο το ρόλο του κυρίαρχου (dominant) όσο και του υποταγμένου (submissive) στο σεξ.

Από τους συμμετέχοντες ζητήθηκε να συμμετάσχουν σε διάφορες σεξουαλικές δραστηριότητες, ελαφριές μέχρι και προχωρημένες, όπως το να ακουμπήσουν ελαφρά τον άλλο ή να κάνουν bondage.

Αφού εξετάστηκαν τα δείγματα σιέλων τους από πριν και μετά τις δραστηριότητες και δόθηκαν απαντήσεις των συμμετεχόντων σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, οι ερευνητές παρατήρησαν μία συνεπή σχέση μεταξύ τους στις kinky πράξεις αλλά και μία αλλαγμένη κατάσταση συνείδησης. Πιο συγκεκριμένα, εκείνοι που είχαν το «κάτω χέρι» αισθάνθηκαν πως ο χρόνος κυλούσε πιο αργά απ’ ότι στην πραγματικότητα (transient hypofrontality), ενώ εκείνοι με το «πάνω χέρι» βίωσαν μία έντονη αίσθηση ροής ή ελέγχου και απώλεια αυτοσυνείδησης, που ως αποτέλεσμα έχει την αύξηση της δημιουργικότητας.

Πηγή:ratpack.gr

Δείτε επίσης: Η Κ. Νοτοπούλου καταγγέλλει τον δημοσιογράφο Προκόπη Δούκα και την ΕΡΤ για σεξιστική επίθεση

Loading