Σαφείς προειδοποιήσεις Σαμαρά για τα ελληνοκυπριακά ζητήματα και τις διακυμάνσεις στο Αιγαίο

Σαφείς προειδοποιήσεις Σαμαρά για τα ελληνοκυπριακά ζητήματα και τις διακυμάνσεις στο Αιγαίο

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρεται στην εξωτερική πολιτική, επικαλούμενος κινδύνους για την Κύπρο και το Αιγαίο. Σαφείς αιχμές για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης άφησε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, βαθαίνοντας το χάσμα που τον χωρίζει με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κ. Σαμαράς, σε ομιλία του στην Λευκωσία κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τα βραβεία Γυναίκα της Χρονιάς, αναφέρθηκε εκτενώς στο Κυπριακό και δεν δίστασε να κάνει λόγο για νέους εμπαιγμούς σε βάρος της Κύπρου και για λύσεις συγκαλυμμένης διχοτόμησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προειδοποίησε και για τον κίνδυνο διαμελισμού του Αιγαίου και συρρίκνωσης της Ελλάδας. Την ώρα που η Αθήνα επιμένει στο καλό κλίμα με την Άγκυρα, ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε πως τα ήρεμα νερά, όταν οδηγούν σε σιωπηλή αποδοχή τετελεσμένων, φέρνουν πάντα τεράστιες φουρτούνες. Ειδικότερα, ο κ. Σαμαράς ανέφερε χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα, ως μητέρα πατρίδα και ως εγγυήτρια δύναμη, έχει ευθύνες.

Κατέληξε δε, υπογραμμίζοντας ότι ο στόχος μας δεν μπορεί να είναι να νομιμοποιηθούν τα διχοτομικά τετελεσμένα της εισβολής. Είναι θέμα συνείδησης, αλλά και επιβίωσης. Σώζοντας την Κύπρο μας, σώζουμε την Ελλάδα μας.

Loading