Σάλος στο Βόλο: Ζήτησαν από μητέρα μεταπτυχιακής φοιτήτριας να θηλάσει on camera

Σάλος στο Βόλο: Ζήτησαν από μητέρα μεταπτυχιακής φοιτήτριας να θηλάσει on camera

Πανεπιστήμιο ζήτησε από μεταπτυχιακή φοιτήτρια που είναι μητέρα ενός μωρού βεβαίωση θηλασμού, προκειμένου να συμμετάσχει σε διαδικτυακές εξετάσεις. Η ρητή οδηγία ήταν ότι αν χρειαστεί να θηλάσει κατά τη διάρκεια της εξέτασης, θα πρέπει να το κάνει on camera με γυρισμένη πλάτη.

Πρόκειται για νεαρή γυναίκα που έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της και εργάζεται στον Βόλο, όπου διαμένει μόνιμα. Προτού τέσσερις μήνες φέρει στον κόσμο το μωρό της, είχε ξεκινήσει μεταπτυχιακές σπουδές σε πανεπιστήμιο της χώρας. Αυτές τις ημέρες, η μητέρα πρέπει να δώσει εξετάσεις, ενώ ο σύζυγός της απουσιάζει λόγω δουλειάς και αναγκάζεται να φροντίζει μόνη το μόλις τεσσάρων μηνών μωρό της.

Η νεαρή μητέρα ενημέρωσε τη διεύθυνση του μεταπτυχιακού προγράμματος για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και ζήτησε να δώσει διαδικτυακές εξετάσεις. Η απαντητική επιστολή του πανεπιστημίου την οδήγησε στον παιδίατρο που φροντίζει το μωρό, ο οποίος παρέχει τη βεβαίωση αποκλειστικού θηλασμού. Η αντίδραση του γνωστού παιδίατρου Γιώργου Χαρίτου ήταν οργισμένη, καθώς καυτηρίασε τις αξιώσεις του ιδρύματος, αναφέροντας: «Ζητείται ντροπή».

Ο Γιώργος Χαρίτος αποτύπωσε την ανησυχία του για την αναχρονιστική αντίληψη που παραμένει γύρω από τον θηλασμό, επισημαίνοντας ότι δεν απαιτείται βεβαίωση ή πιστοποίηση για τη μητρότητα, και διερωτήθηκε για την ανάγκη του on camera ελέγχου κατά τη διάρκεια της εξέτασης. «Μία γυναίκα που φροντίζει έναν μικρό άνθρωπο και ταυτόχρονα σπουδάζει, αντί να στηρίζεται, αντιμετωπίζεται με στείρα συμπεριφορά», τόνισε.

Loading