Η κατάσταση στη Σαντορίνη προκαλεί ανησυχία στους εργαζόμενους στον τουρισμό, με αβεβαιότητα και μέτρα που δεν έχουν ανακοινωθεί. Η πρόεδρος των εργαζομένων στον τουρισμό και τον επισιτισμό Θήρας, κυρία Βάσω Μαριόλη, περιγράφει την ανησυχία που επικρατεί αυτές τις ημέρες στη Σαντορίνη, αναφέροντας ότι οι τοπικές αρχές έχουν λάβει μέτρα χωρίς καμία προηγούμενη ανακοίνωση. Ο κόσμος άρχισε να φεύγει με τα καράβια σωρηδόν, ενώ παρατηρείται αισχροκέρδεια από τις αεροπορικές εταιρείες.
Οι εργαζόμενοι του επισιτισμού, όπως τονίζει η κ. Μαριόλη, βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς είναι ήδη τρεις μήνες χωρίς επιδόματα ανεργίας. Η αβεβαιότητα που βιώνουμε είναι τεράστια, με την αστυνομία και άλλες υπηρεσίες να φτάνουν στο νησί, χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στις κανονικές μας ζωές.
Επιπλέον, υπογραμμίζει την ανάγκη να υπάρξει πρόνοια για τους εργαζόμενους σε περίπτωση μεγάλου σεισμού, ειδικά όταν οι συνθήκες διαβίωσης είναι ήδη επικίνδυνες. Πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την επιστροφή μας και να εξασφαλιστεί ένα συμβολικό ποσό για τα έξοδα μεταφοράς, προσθέτει.
Η κατάσταση στον τουριστικό τομέα είναι επίσης ανησυχητική, με τον αριθμό των εργαζομένων να μειώνεται συνεχώς μετά την πανδημία. Η κ. Μαριόλη επισημαίνει ότι, παρά τις επαφές με τον πρωθυπουργό, οι εργαζόμενοι δεν κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε συζητήσεις και αισθάνονται απομονωμένοι, παρά την αλληλεγγύη που δείχνουν για το νησί τους.
Πηγή περιεχομένου: in.gr