Σφοδρή κριτική από Νάσο Ηλιόπουλο προς Ειρήνη Αγαπηδάκη για την κατάσταση του Κέντρου Υγείας Αίγινας

Σφοδρή κριτική από Νάσο Ηλιόπουλο προς Ειρήνη Αγαπηδάκη για την κατάσταση του Κέντρου Υγείας Αίγινας

Σοβαρές καταγγελίες από Νάσο Ηλιόπουλο για ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Αίγινας και μεταφορά του πλωτού ασθενοφόρου.

Για Κέντρο Υγείας – γιαπί έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς στη συζήτηση σχετικά με την κατάσταση του Κέντρου Υγείας Αίγινας. Μίλησε για έργα που εμποδίζουν τη δουλειά των υγειονομικών και τα οποία θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί από τον Ιούνιο. Επιπλέον, ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στις μεγάλες ελλείψεις του Κέντρου Υγείας και επισήμανε ότι μιλάμε για μια περιοχή που το καλοκαίρι έχει 80 με 100 χιλιάδες κατοίκους μαζί με τους επισκέπτες.

Αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση να μεταφερθεί το μοναδικό πλωτό ασθενοφόρο του νησιού στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο, ως έκθεμα, σημειώνοντας ότι υπήρξε ένα τραγικό περιστατικό με νέο άνθρωπο, που έπρεπε να μεταφερθεί με αυτό το πλωτό, αλλά τελικά στάλθηκε με ένα ιδιωτικό ταξί, το οποίο δεν μπορούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του ασθενοφόρου, κάτι που ενδεχομένως να συνέβαλε στον θάνατό του.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος ζήτησε από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ένα χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων και σχέδιο για την κάλυψη των ελλείψεων σε ειδικότητες στο υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Κατά την απάντησή της, η κα Αγαπηδάκη προέβη σε χαρακτηρισμούς περί εργαλειοποίησης ενός θανάτου από την αντιπολίτευση, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τον κ. Ηλιόπουλο, ο οποίος μίλησε για θράσος εκ μέρους της αναπληρώτριας υπουργού. Υποστήριξε ότι αν δεν ντρέπεστε, πάμε μαζί στην Αίγινα να δείτε τον χώρο, γιατί εγώ έχω πάει και τον έχω δει τον χώρο, εσείς δεν έχετε πάει.

Τέλος, ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς τόνισε ότι στο Ιατρικό Κέντρο θα έπρεπε να είναι διπλάσιοι οι γιατροί και οι οδηγοί, λέγοντας ότι με την πολιτική σας έχετε καταφέρει να μετατρέψετε την Αίγινα σε ‘άγονη γραμμή’.

Loading