Σημαντική ανακοίνωση από τους μηχανοδηγούς μετά το σχεδόν ατύχημα στο μετρό

Σημαντική ανακοίνωση από τους μηχανοδηγούς μετά το σχεδόν ατύχημα στο μετρό

Κατεπείγουσα έρευνα διενεργείται για περιστατικό στο σιδηροδρομικό δίκτυο και τις ευθύνες της Hellenic Train.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διενεργείται για το νέο περιστατικό με τρένο του προαστιακού που παραλίγο να μπει στο δίκτυο του μετρό στη Δουκίσσης Πλακεντίας. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αριστείδης Κορέας, έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας μετά την αποκάλυψη του νέου σοβαρού περιστατικού που μαρτυρά την κατάσταση που επικρατεί στο σιδηροδρομικό δίκτυο, το οποίο συνέβη στις 9 Οκτωβρίου, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιο ατύχημα.

Η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης απαντά στη σχετική ανακοίνωση της Hellenic Train, που μεταξύ άλλων σημειώνει πως έχει ενεργοποιηθεί η πειθαρχική διαδικασία για την απόδοση ευθυνών και το προσωπικό που είχε εμπλοκή έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Η ΠΕΠΕ αναφέρει ότι αυτοί που θα έπρεπε να είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα είναι οι διοικούντες την Hellenic Train και όχι οι εργαζόμενοι. Όπως έγινε γνωστό, στις 9 Οκτωβρίου ένας συρμός του προαστιακού έλαβε εντολή στη Δουκίσσης Πλακεντίας να μπει σε λάθος γραμμή. Ο μηχανοδηγός αντελήφθη το λάθος και προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον σταθμάρχη, αλλά μάταια. Τότε πήρε τη σωτήρια απόφαση – που δεν προβλέπεται από τον κανονισμό – να ελαττώσει ταχύτητα και να προχωράει αργά ώστε να περάσει από τον πρώτο αισθητήρα και να πιάσει το λάθος η τηλεδιοίκηση.

Η διοίκηση της Hellenic Train, όπως συνηθίζει τον τελευταίο καιρό – και για άλλη μια φορά – επιρρίπτει ευθύνες σε μηχανοδηγούς, αναφέροντας ψευδώς ότι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, όπως ψευδώς αναφέρει ότι παραβίασαν την είσοδο του Μετρό, σημειώνει το Σωματείο. Υπογραμμίζει πως δεν φοβάται τις ποινές, επειδή πάντα μιλά για τα υπαρκτά προβλήματα ή τις διώξεις που αντιμετωπίζουν όσοι τηρούν τις εσωτερικές διαδικασίες για την ασφάλεια της κυκλοφορίας, προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον.

Loading