Σκάνδαλα στην εκκλησία: Απειλές μοναχών για βιβλίο-καταπέλτη κατά της Εκκλησίας της Κύπρου

Σκάνδαλα στην εκκλησία: Απειλές μοναχών για βιβλίο-καταπέλτη κατά της Εκκλησίας της Κύπρου

Σοβαρές καταγγελίες και αποκαλύψεις οδηγούν τη Μονή Αββακούμ σε αναταραχή με επικείμενο βιβλίο που προκαλεί ανησυχία.

Τα θαύματα, το χρήμα και η σεξουαλική κακοποίηση είναι επίκεντρο στις τελευταίες σαρωτικές αποκαλύψεις για τη Μονή Αββακούμ στην Κύπρο, που συνεχίζουν να έρχονται στο φως καθημερινά. Κατά την απόφαση του Εξαμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου της Εκκλησίας της Κύπρου, καθαιρέθηκαν οι Νεκτάριος Γεωργίου, Πορφύριος Ττόουλος και Αββακούμ Χριστοφή, για παραπτώματα. Ο Πορφύριος δήλωσε ότι θα τα πούμε με τον Μητροπολίτη Ησαΐα Κυκκώτη στα πολιτικά δικαστήρια, επισημαίνοντας πως θα αποδοθεί η πραγματική δικαιοσύνη. Επιπλέον, ο Πορφύριος προανήγγειλε την πρόθεση τους να συντάξουν ένα βιβλίο με τίτλο Εκκλησία: Το κράτος μαφία της Κύπρου, το οποίο αναμένεται να ενσκήψει ανατρεπτικά στην κυπριακή εκκλησία.

Η πρόθεση του Πορφύριου για ολική και όχι επιλεκτική κάθαρση στην Εκκλησία συνοδεύεται από καταγγελίες κατά του Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα για κλοπές προσωπικών αντικειμένων αξίας πάνω από €300.000, με την Αστυνομία να έχει παραμείνει απαθής.

Νέες καταγγελίες στις εκκλησιαστικές αρχές έρχονται να προστεθούν στους ήδη τεταμένους κλίμα ακολουθώντας τις αποκαλύψεις. Δύο μοναχοί ερευνώνται για σεξουαλικά εγκλήματα, προσθέτοντας ακόμα μία διάσταση στην ήδη στοχευμένη παρακολούθηση και υποφέρουσες καταστάσεις εντός της εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης Ησαΐας, μόλις ενημερώθηκε για τους ισχυρισμούς, υποσχέθηκε πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, στέλνοντας μήνυμα ότι η εσωτερική κάθαρση παραμένει προτεραιότητα.Από τη μεριά τους, οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ υποστηρίζουν ότι έχουν στη διάθεσή τους diálogoi που θα αποκαλύψουν τη διαφθορά στην εκκλησία και θα τεκμηριώσουν τα θέματα της ενοχής που εξετάζονται.

Η αναστάτωση που προκύπτει δείχνει ότι οι εσωτερικές συγκρούσεις και οι κατηγορίες αντιπροσωπεύουν σοβαρές προκλήσεις για την Εκκλησία της Κύπρου και την ηθική της υπόσταση.

Loading