Σοκ στον Άγιο Παντελεήμονα: Νεκρός μετανάστης υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες – Καταγγελίες για βία

Σοκ στον Άγιο Παντελεήμονα: Νεκρός μετανάστης υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες – Καταγγελίες για βία

Νεκρός παρελήφθη από το Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα μετανάστης από το Πακιστάν, ο οποίος αγνοούνταν περίπου μία εβδομάδα. Πρόκειται για τον Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ, 38 χρονών, ο οποίος ζούσε στην Ελλάδα εδώ και πάνω από μία δεκαετία. Αν και οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί πλήρως, άτομα από το περιβάλλον του καταγγέλλουν ότι πριν καταλήξει, ο άτυχος 38χρονος είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού.

Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, η οποία πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου σχετικά με την υπόθεση, από τις 13 Σεπτεμβρίου έως τις 21 Σεπτεμβρίου, μέχρι και την ημέρα που το ΕΚΑΒ παρέλαβε νεκρό από το ΑΤ του Αγίου Παντελέημονα τον άντρα, ο Μοχάμεντ Καμράν μεταφέρθηκε σε πέντε διαφορετικά αστυνομικά τμήματα. Σε όλο αυτό το διάστημα, δεν του επετράπη καμία επικοινωνία με τους πολλούς συγγενείς και με τη δικηγόρο του.

Οι ισχυρισμοί της ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι ο θάνατος του 38χρονου μετανάστη ήταν αιφνίδιος εντός του ΑΤ, ενώ δεν έφερε μαζί του στοιχεία ταυτότητας. Μάλιστα, η αστυνομία ανέφερε ότι επρόκειτο για άστεγο και ότι το θύμα είχε υποστεί ξυλοδαρμό από άλλα άτομα πριν εισέλθει στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα. Ωστόσο, σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, ο άντρας ζούσε για πολλά χρόνια στην Ελλάδα, με άδεια παραμονής από το 2017, καθώς και σταθερή απασχόληση.

«Απαιτούμε να την αναλάβει η εισαγγελία, να εξαιρεθεί άμεσα το Τμήμα Ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα. Θα προσφύγουμε στον Συνήγορο του Πολίτη για να προχωρήσει σε έρευνα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ.

Loading