Σοβαρό επεισόδιο βίας σε σχολείο στον Άλιμο: Μαθητής απειλεί καθηγήτρια

Σοβαρό επεισόδιο βίας σε σχολείο στον Άλιμο: Μαθητής απειλεί καθηγήτρια

Ένα απίστευτο περιστατικό με πρωταγωνιστή μαθητή Γυμνασίου σημειώθηκε σε σχολείο στον Άλιμο την Τετάρτη. О 14χρονος μαθητής απείλησε την καθηγήτρια του, όταν αυτή του έκανε παρατήρηση για τη χρήση κινητού, οδηγώντας την να τον φέρει στη διευθύντρια του σχολείου. Ο μαθητής απάντησε «θα σου σπάσω τα μούτρα» και φεύγοντας από το γραφείο του διευθυντή, έσπασε ένα κάδρο.

Υποβλήθηκε μήνυση, με αποτέλεσμα ο μαθητής και ο πατέρας του να συλληφθούν για απειλή, φθορά και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, αντίστοιχα. Ο εισαγγελέας διέταξε τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Τα επεισόδια βίας και παραβατικότητας ανηλίκων έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα, κυρίως λόγω της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, καταγράφονται καθημερινά 37 συλλήψεις ανηλίκων, ενώ η παραβατικότητα νέων κάτω των 18 ετών έχει αυξηθεί κατά 46% τους πρώτους οκτώ μήνες του 2024 σε σύγκριση με πέρσι. Ο αριθμός συλλήψεων ανηλίκων το πρώτο οκτάμηνο του έτους έχει φτάσει στις 8.978, από 6.157 το προηγούμενο έτος. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι ανήλικοι περιλαμβάνουν ναρκωτικά, ξυλοδαρμούς, ληστείες και κλοπές.

Loading