Στα ΝΕΑ της Πέμπτης: Διαρροή στο ελληνικό FBI προκαλεί αναστάτωση

Στα ΝΕΑ της Πέμπτης: Διαρροή στο ελληνικό FBI προκαλεί αναστάτωση

Αναστάτωση στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τη διαρροή του οργανόγραμματος του ελληνικού FBI και των 550 ονομάτων της νέας υπηρεσίας. Διαβάστε στα ΝΕΑ της Πέμπτης:

Διέρρευσε το οργανόγραμμά του και το ελληνικό FBI έγινε σουρωτήρι.

Αντιδράσεις και ανησυχίες εκφράζονται για την ασφάλεια των στελεχών που θα προωθηθούν σε νέες θέσεις. Οι φόβοι για την ασφάλεια επισημαίνονται καθώς αναζητείται η πηγή της διαρροής που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην ΕΛ.ΑΣ. Οργισμένη ανακοίνωση εκδόθηκε και από τους αστυνομικούς, ενώ οι ευθύνες βαραίνουν και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Εδώ, επίσης, οι εξελίξεις συνεχίζονται με αναφορές στις transgressions στο θέμα της προστασίας των πληροφοριών.

Ενώ στην Κω συνεχίζουν οι ανησυχίες σχετικά με παιδιά που χάνονται, σημειώνεται και ένα ευρωπαϊκό φιάσκο με την κατάσταση των προσφύγων και τα κέντρα απελάσεων. Στην ΕΕ τώρα λένε ότι παρερμηνεύτηκε η επιστολή της Φον ντερ Λάιεν, προσδιορίζοντας μάλιστα ότι τα κέντρα βραχείας παραμονής είναι παράνομα.

Ανοιξε το νέο μουσείο του Καΐρου, όπου οι θησαυροί του Τουταγχαμών εκτίθενται σε κοινή θέα, με περισσότερα από 100.000 κειμήλια.

Εν τω μεταξύ, ο Αντ. Σαμαράς προειδοποιεί με ευθείες βολές από τη Λευκωσία για την ελληνοτουρκική προσέγγιση, υποστηρίζοντας ότι τεράστιες φουρτούνες φέρνουν τα ήρεμα νερά.

Άλλες σημαντικές ειδήσεις περιλαμβάνουν την πρόοδο στους διαλόγους για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη και οδηγίες για την ακύρωση των τεκμηρίων φόρου από την εφορία.

Loading