Στη δημοσιότητα οι αποκαλύψεις της πρεσβυτέρας για τη ζωή της με τον ιερέα σύζυγό της – Το ημερολόγιο της φρίκης

Στη δημοσιότητα οι αποκαλύψεις της πρεσβυτέρας για τη ζωή της με τον ιερέα σύζυγό της – Το ημερολόγιο της φρίκης

Αποκαλυπτική μαρτυρία πρεσβυτέρας για ενδοοικογενειακή βία από τον ιερέα σύζυγό της. Στη διαδικασία της προανάκρισης βρίσκεται η υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με θύμα μια 64χρονη γυναίκα, σύζυγο του 74χρονου, συνταξιούχου σήμερα, ιερέα.

Δεδομένου ότι ο πρώην ιερέας που λειτουργούσε επί χρόνια στη Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου, απέφυγε την αυτόφωρη διαδικασία, έχει προσωρινά εκδοθεί διαταγή απαγόρευσης κάθε επαφής με την σύζυγό του, η οποία εξακολουθεί και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο Χανίων από τις 17/10/24.

Η ΕΡΤ Χανίων παρουσιάζει για πρώτη φορά αποσπάσματα γραπτών της πρεσβυτέρας, τα οποία είναι αποκαλυπτικά της βασανιστικής και ταπεινωτικής ζωής που περνούσε από την τρυφερή ηλικία των 14 ετών. Μετά από 7,5 χρόνια γάμου και μέσα από πολλές στενοχώριες και με παρακάλια στο Θεό, μου έστειλε τα παιδιά μου.

Η γυναίκα προσπαθούσε να μην πληγωθούν τα παιδιά της και πίστευε ότι το γεγονός ότι ήταν ιερέας, δεν της επέτρεπε να αντιδράσει δημόσια: Δεν ήθελα να μάθει κανείς τίποτα, ούτε οι δικοί μου, ούτε οι χωριανοί, ούτε κανείς. Η θέση του δεν το επιτρέπει.

Ο Άγγελος Κλωστράκης, ένας από τους τρεις γιους της γυναίκας, μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων για τα βιώματα της οικογένειας, περιγράφοντας τη μητέρα του ως ένα υπέροχο, ευαίσθητο άνθρωπο. Δηλώνει ότι στη μητέρα τους αξίζει μια φυσιολογική ζωή. Η μητέρα μου ζούσε μια μαρτυρική ζωή μέσα στο φόβο, την καταπίεση. Ζούσε σε ένα μόνιμο άγχος και για εμένα αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις σε έναν άνθρωπο.

Στο μεταξύ, οργισμένη ήταν η απάντηση των δύο από τα τέσσερα παιδιά της 64χρονης πρεσβυτέρας σχετικά με τη δήλωση του Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιου για την οικογένεια. Οι ισχυρισμοί τους ακυρώνουν τις δηλώσεις του Μητροπολίτη και αναδεικνύουν την αλήθεια γύρω από την κακοποίηση της μητέρας τους. Τονίζουν την επιθυμία τους να προχωρήσουν τη διαδικασία μέχρι το τέλος, προσδιορίζοντας πως Η αλήθεια θα βγει στο φως, και όταν αυτό συμβεί, όλοι όσοι προσπαθούν να κρύψουν ή να αποπροσανατολίσουν θα πρέπει να είναι έτοιμοι να λογοδοτήσουν.

Loading