Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ ΒΕΑ και Σιβιτανιδείου Σχολής για την εκπαίδευση

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ ΒΕΑ και Σιβιτανιδείου Σχολής για την εκπαίδευση

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Α΄ αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κώστας Δαμίγος, και ο γενικός διευθυντής της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, Κωνσταντίνος Γούλας, με στόχο τη διαρκή επιμόρφωση και ενημέρωση των μελών-επιχειρήσεων του επιμελητηρίου σχετικά με τις εξελίξεις και προοπτικές στους βιοτεχνικούς και τεχνικούς κλάδους.

Οι δύο φορείς σκοπεύουν να διαμορφώσουν ένα ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης για κλάδους κοινού ενδιαφέροντος, αξιοποιώντας τις χρονολογίες-ορόσημο, καθώς και οι δύο συμπληρώνουν 100 χρόνια λειτουργίας.

Η συνέργεια αναμένεται να προσελκύσει νέο ανθρώπινο δυναμικό και επενδύσεις στη βιοτεχνία και τα τεχνικά επαγγέλματα, επεκτείνοντας τα οφέλη της διττής εκπαίδευσης στην κοινωνία.

Ο κ. Δαμίγος τόνισε ότι η ανάγκη της μικρής επιχειρηματικότητας για ανταγωνιστικότητα απαιτεί ανανεωμένους τρόπους σκέψης και σύγχρονη δράση, τα οποία παρέχονται μέσω της εκπαίδευσης και της επιμόρφωσης του ανθρώπινου παράγοντα.

Από την πλευρά του, ο κ. Γούλας επισήμανε ότι η Σιβιτανίδειος Σχολή έχει διανύσει 90 χρόνια προσφοράς στην Ελληνική Τεχνική Εκπαίδευση, με στόχο την κατάρτιση και επαγγελματική αποκατάσταση των μαθητών της.

Σκοπός – πλαίσιο συνεργασίας

Η συνεργασία περιλαμβάνει:

– Ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων από κοινού, σχετικές με το αντικείμενο των δύο φορέων.

– Μεταφορά τεχνογνωσίας για την επαγγελματική κατάρτιση και πιστοποίηση των επαγγελματιών σε τεχνικά επαγγέλματα, με κύριο μέλημα την υποστήριξη των επιχειρήσεων-μελών του ΒΕΑ και την εξοικείωση των σπουδαστών με τις συνθήκες εργασίας.

– Διαμόρφωση ειδικού προγράμματος εκπαίδευσης και επιμόρφωσης για κλάδους κοινού ενδιαφέροντος μέσα στην επόμενη τριετία.

– Διαρκής επικοινωνία και ενημέρωση της σχολής με τους φορείς εκπροσώπησης των επιχειρήσεων και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, για την απορρόφηση των σπουδαστών στην αγορά εργασίας.

Επιπλέον, οι δύο φορείς θα συνεργάζονται για:

– Την υποβολή κοινών προτάσεων προς τα αρμόδια κρατικά όργανα, για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων του εργασιακού δυναμικού.

– Ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σχετικά με καλές πρακτικές επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

– Διοργάνωση ημερίδων και σεμιναρίων με κοινά θέματα ενδιαφέροντος.

– Αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων από την ΕΕ για την υποστήριξη των επιχειρήσεων και των νέων στην αγορά εργασίας.

Loading

Play