Συνελήφθη η οικογένεια Παλαιοχριστιανών για αρπαγή ανηλίκου – Μεταφορά μωρού σε Δομή

Συνελήφθη η οικογένεια Παλαιοχριστιανών για αρπαγή ανηλίκου – Μεταφορά μωρού σε Δομή

Στον Εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα (28/9) ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, η σύζυγός του Σεβαστή, και η μεγάλη τους κόρη, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες το απόγευμα σε σπίτι στην Κερατέα Αττικής για αρπαγή βρέφους. Το νεογέννητο παιδί των Παλαιοχριστιανών μεταφέρθηκε στο Παίδων, εξετάστηκε για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του και τώρα βρίσκεται σε Δομή βρεφών. Την ίδια ώρα, τα άλλα τρία ανήλικα παιδιά του ζευγαριού θα παραμείνουν στο Παίδων με εντολή του εισαγγελέα. Η μεγαλύτερη κόρη του Μανώλη και της Σεβαστής θεωρείται επίσης κατηγορούμενη για αρπαγή, καθώς είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού της και ήταν υποχρεωμένη να το παραδώσει.

Το χρονικό της αρπαγής διαδραματίστηκε όταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 45χρονος με τη σύζυγό του επισκέφθηκαν την περασμένη Τρίτη το νοσοκομείο Αλεξάνδρα, όπου βρισκόταν το βρέφος τους, το οποίο δεν είχε παραδοθεί λόγω της εκτίμησης του κοινωνικού λειτουργού για το περιβάλλον διαβίωσης τους. Η οικογένεια είχε προγραμματίσει τη μεταφορά του βρέφους σε Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», όμως οι γονείς το άρπαξαν από το νοσοκομείο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η αστυνομία τους εντόπισε λίγες ώρες αργότερα στην Κερατέα, ενώ επισημαίνεται πως με παρέμβαση κοινωνικού λειτουργού, η οικογένεια δεν επιτρέπεται να κρατήσει το νεογέννητο, καθώς το περιβάλλον τους δεν κρίθηκε κατάλληλο. Η Σεβαστή είχε αποφασίσει να γεννήσει στο σπίτι χωρίς προγεννητικό έλεγχο, και η κατάσταση υγείας της ίδιας και του παιδιού κινδύνευσε κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Ακολούθως σήμανε συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό του νεογέννητου και του πατέρα, με έρευνες να διεξάγονται στην Αττική και την Κορινθία. Η είδηση αυτή αναδεικνύει και το πρόβλημα της ελλιπούς φύλαξης των νοσοκομείων, όπως έχει καταγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ. Στο μεταξύ, ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης αρνείται τις κατηγορίες, δηλώνοντας σε συνέντευξή του πως η σύζυγός του δεν του επιτράπηκε να πάει στην τουαλέτα, και ότι δεν υπήρχε εισαγγελική εντολή για την αρπαγή του παιδιού.

Loading