Συνεργασία για την ανάπτυξη: Μνημόνιο μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Οικονομικού Επιμελητηρίου

Συνεργασία για την ανάπτυξη: Μνημόνιο μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Οικονομικού Επιμελητηρίου

Μνημόνιο συνεργασίας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας προχώρησαν σήμερα Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Πρόεδρος του Τμήματος Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Γιώργος Παππάς, με στόχο τη συνεργασία για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών.

Στο πλαίσιο του Μνημονίου προβλέπεται η εξασφάλιση της τακτικής και λειτουργικής συνεργασίας ανάμεσα στα δύο μέρη για το σχεδιασμό, την προετοιμασία, την αποτελεσματική υλοποίηση και εφαρμογή ενός προγράμματος δράσεων. Ειδικότερα, η συνεργασία θα εστιάσει στα αντικείμενα ενδιαφέροντος των επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων των τομέων μεταφορών, μεταποίησης, εμπορίου, υπηρεσιών, αλλά και της εκπαίδευσης και κατάρτισης προσωπικού, χορήγησης αδειών, προαγωγής υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Ορισμένα από τα αντικείμενα που εξειδικεύει αφορούν στην εκτίμηση του τοπικού δυναμικού στην περιοχή, στην ανάπτυξη σεναρίων για την εξέλιξη κλάδων και επαγγελμάτων, καθώς και στην εκτίμηση των μεσοπρόθεσμων στόχων για την συνεισφορά της Περιφέρειας στους εθνικούς στόχους ενόψει του 2030.

Ακόμα, η συνεργασία επεκτείνεται σε θέματα σχεδιασμού και ανασχεδιασμού του ΕΣΠΑ 2021-2027, όσον αφορά σε δράσεις επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, καθώς και στη διερεύνηση προτάσεων έργων για χρηματοδότηση από ερευνητικά ή άλλα προγράμματα. Ο Περιφερειάρχης δήλωσε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των θεσμοθετημένων φορέων της Πολιτείας για την ανάπτυξη και την οικονομία.

Επιπλέον, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης, τόνισε ότι η συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο διασφαλίζει την απαραίτητη τεχνογνωσία και ανθρώπινους πόρους για αναπτυξιακά θέματα. Η συμφωνία αναμένεται να λειτουργήσει όπως προς όφελος των οικονομολόγων και λογιστών της Περιφέρειας, προσφέροντας υποστήριξη στους άνεργους καθώς και στους αποφοίτους των οικονομικών σχολών.

Loading