Σύντομα θα λειτουργήσει η νέα φυλακή στην Κρήτη, τονίζει ο Γ. Φλωρίδης σχετικά με την νεανική παραβατικότητα

Σύντομα θα λειτουργήσει η νέα φυλακή στην Κρήτη, τονίζει ο Γ. Φλωρίδης σχετικά με την νεανική παραβατικότητα

Γ. Φλωρίδης: Νέα φυλακή στην Κρήτη και αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας αποτελούν προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Στο ΕΡΤNews μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, αναφερόμενος σε διάφορα κρίσιμα ζητήματα με επίκεντρο την καινούργια φυλακή που πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία στην Κρήτη και την πορεία της δίκης των Τεμπών. Η νέα φυλακή στην Κρήτη αναμένεται να συμβάλει στην βελτίωση του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας. Μνεία έγινε και στην σύνθετη περίπτωση της νεανικής παραβατικότητας, αλλά και στις αλλαγές που θα σημειωθούν στο κληρονομικό δίκαιο.

Ο υπουργός δήλωσε ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα μπει σε πλήρη λειτουργία η φυλακή της Δράμας, η οποία έχει εκατοντάδες καινούργιες θέσεις. Αυξάνεται η δυνατότητα φιλοξενίας σε ειδικά αδικήματα των λεγόμενων αγροτικών φυλακών και θα μπει σε λειτουργία, πιστεύουμε αρκετά σύντομα, και μία καινούργια φυλακή στην Κρήτη. Εξελίσσεται και το θέμα της Αθήνας. Η εξαγγελία του πρωθυπουργού ήταν ότι όταν έχουμε νέο κατάστημα φυλακών στον Ασπρόπυργο, ο Κορυδαλλός προφανώς θα κλείσει.

Η δίκη των Τεμπών είναι επίσης υπό παρακολούθηση, καθώς έχει αναδιαμορφωθεί ο χώρος διεξαγωγής της και ο αριθμός των εμπλεκόμενων δικηγόρων είναι υψηλός. Πρέπει να σας πω ότι ενώ πηγαίναμε στην ολοκλήρωση αυτού του κτιρίου συνολικά, εμείς το ετοιμάζαμε για 120 – 130 δικηγόρους και πληροφορηθήκαμε ότι οι δικηγόροι είναι πλέον 250, άρα έπρεπε να κάνουμε χώρο για δικηγόρους 250 θέσεων, ανέφερε ο υπουργός.

Σχετικά με την νεανική παραβατικότητα, ο Φλωρίδης σχολίασε ότι είναι ένα σύνθετο ζήτημα που απαιτεί συνεργασία πολλών φορέων και ότι οι επιστημονικές έρευνες υποδεικνύουν ότι το πρόβλημα έντασης του φαινομένου αυξήθηκε κατά την περίοδο του κορονοϊού, όταν τα παιδιά έμειναν περιορισμένα στο σπίτι τους. Χρειάζεται λοιπόν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση από την κοινωνία, το σχολείο και την οικογένεια.

Κατά συνέπεια, εάν πήγε πίσω η ανάκριση, αυτό οφειλόταν κυρίως στο ότι οι συγγενείς των θυμάτων ήθελαν να διασφαλίσουν ότι το έργο της Δικαιοσύνης είναι πλήρες προτού προχωρήσει η υπόθεση στο δικαστήριο, πρόσθεσε. Κλείνοντας, δήλωσε ότι απαιτείται προσοχή και σοβαρότητα στην αντιμετώπιση των σχετικών θεμάτων και στην αναθεώρηση του κληρονομικού δικαίου.

Loading

Play