ΣΥΡΙΖΑ: Η νέα σχεδόν τραγωδία στο μετρό αναδεικνύει την κυβερνητική αποτυχία

ΣΥΡΙΖΑ: Η νέα σχεδόν τραγωδία στο μετρό αναδεικνύει την κυβερνητική αποτυχία

Σοβαρά προβλήματα ασφαλείας στον σιδηρόδρομο απαιτούν άμεσες κυβερνητικές ενέργειες για λύσεις.

Τα επικίνδυνα συμβάντα στον σιδηρόδρομο δεν έχουν τέλος, επισημαίνει ο βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής και τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιώργος Καραμέρος, με αφορμή τη νέα παρ’ ολίγον τραγωδία που σημειώθηκε στο μετρό, λίγο διάστημα μετά το περιστατικό στους Αγίους Αναργύρους όπου είχαν μπει δύο τρένα σε μονή γραμμή.

Είναι ευτύχημα που ο μηχανοδηγός αντελήφθη από τη φωτοσήμανση ότι πήγαινε προς λανθασμένη κατεύθυνση και ακινητοποίησε εγκαίρως το συρμό που κινούνταν στο ρεύμα προς Πειραιά. Οι πολίτες ζητούν τεκμηριωμένες απαντήσεις και ρεαλιστικές λύσεις. Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προσθέτει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ στον χώρο των μεταφορών καταναλώνει όλη την ενέργειά της προκειμένου να συγκαλύψει τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καλεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην παραμένει εγκληματικά άπραγο στις εκκλήσεις των εργαζομένων για δραστική παρέμβαση. Η ανασφάλεια στην καθημερινή μετακίνηση των πολιτών και στις συνθήκες για τους εργαζόμενους εντείνεται, ενώ η κυβέρνηση απλά απεύχεται νέο μοιραίο.

Στο πιο πρόσφατο περιστατικό, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, ο συρμός 4245 αναγκάστηκε σε οπισθοπορεία στην γραμμή του Προαστιακού Αθήνας λόγω οδηγίας της τηλεδιοίκησης του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών. Υπενθυμίζεται πως είχε αποφευχθεί την τελευταία στιγμή πριν από περίπου ένα μήνα άλλος σοβαρός κίνδυνος μετωπικής σύγκρουσης δύο συρμών του Προαστιακού προς το Αεροδρόμιο.

Τα προβλήματα που παραμένουν άλυτα στο σιδηρόδρομο καταδεικνύουν μια ανεξήγητη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ. Ρωτάμε επισήμως, ποια θα είναι η τύχη της καταγγελίας άμεσης διερεύνησης του συμβάντος στη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) από την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ) και ποια ήταν η τύχη της έρευνας για το προηγούμενο συμβάν της 9ης Οκτωβρίου;

Οι πολίτες ζητούν τεκμηριωμένες απαντήσεις και ρεαλιστικές λύσεις που θα διασφαλίσουν την ασφάλεια του σιδηρόδρομου. Είναι αδιανόητο να δέχονται οι μηχανοδηγοί οδηγίες για βραδυπορίες και χαμηλές ταχύτητες λόγω της κατάστασης του δικτύου, ενώ ο ΟΣΕ και η Hellenic Train δεν προσαρμόζουν τους δρομολογιακούς χρόνους.

Καλούμε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην παραμένει εγκληματικά άπραγο στις εκκλήσεις των εργαζομένων. Είναι χρέος της Πολιτείας να διασφαλίσει το δικαίωμα των πολιτών για ασφαλείς μετακινήσεις.

Loading