ΣΥΡΙΖΑ: Η συγκάλυψη του θανάτου του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ αποτυπώνει τη νέα πραγματικότητα της ΝΔ

Η υπόθεση του θανάτου του Πακιστανού μετανάστη και διανομέα Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ ανατέθηκε στον Συνήγορο του Πολίτη, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επανέρχεται στο θέμα μέσω ανακοίνωσης του τμήματος Προσφυγικού και Μεταναστευτικής Πολιτικής. Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τον θάνατο του μετανάστη στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα. Η ανακοίνωση υπενθυμίζει την περίπτωση του 34χρονου Εμπουκά Μαμαμπουσέκ, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του στο ΑΤ Ομόνοιας το 2019.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Στο κράτος της ΝΔ και του Μητσοτάκη, που προσπαθεί να συγκαλύψει την εμπλοκή της στο μεγαλύτερο ναυάγιο της Μεσογείου, η αξιοπιστία τους έχει κλονιστεί ανεπανόρθωτα από το πλήθος των “μεμονωμένων περιστατικών”». Οι καταγγελίες για βία και κακοποιήσεις στα κρατητήρια αυξάνονται, με την αστυνομία να καλεί τους πολίτες να πιστέψουν ότι ο Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ βρέθηκε νεκρός από παθολογικά αίτια, παρόλο που το άψυχο σώμα του έφερε σημάδια κακοποίησης.

«Απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και απονομή δικαιοσύνης για τον εκλιπόντα συνάνθρωπο μας και την οικογένεια του», τονίζεται στην ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη απομάκρυνσης όλων των εμπλεκομένων από τη διαδικασία. Ο θάνατος του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ έχει προκαλέσει αναπάντητα ερωτήματα και τονίζει τη συγκάλυψη της ΝΔ που εδραιώνει μια νέα κυνικότητα απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Loading