ΣΥΡΙΖΑ: Σαφή τα στοιχεία της Eurostat, ανατρέπουν το αφήγημα του Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Σαφή τα στοιχεία της Eurostat, ανατρέπουν το αφήγημα του Μητσοτάκη

Τα στοιχεία της Eurostat αναδεικνύουν τη διαχρονική κοινωνική ανισότητα στην Ελλάδα και την κατάσταση της φτώχειας. Τα στοιχεία της Eurostat αποτυπώνουν ανάγλυφα πόσο πιο *‘κοντά’* στην Ευρώπη οδηγεί τη χώρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνει δηκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται, με 26%, στην τέταρτη χειρότερη θέση πανευρωπαϊκά όσον αφορά το ποσοστό των πολιτών που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει πως η Ελλάδα καταφέρνει δε να περάσει μόνο τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και (οριακά) την Ισπανία.

Όπως αναφέρει η Κουμουνδούρου, τα στοιχεία είναι σαφή: ένας στους 4 πολίτες στη χώρα μας αντιμετωπίζει τουλάχιστον έναν από τους εξής τρεις κινδύνους: φτώχεια, σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση, διαβίωση σε νοικοκυριό με πολύ χαμηλή ένταση εργασίας. Στη φτώχεια περιοχή που επισκέφθηκε με αναπτυξιακά ταρατατζούμ ο Μητσοτάκης, επισημαίνει πως τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας αποδεικνύουν την παραμέληση συγκεκριμένων περιοχών, όπως η Δυτική Ελλάδα, η Δυτική Μακεδονία και η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Δηλώνει, μάλιστα, πως περιμένουμε χωρίς καμιά αγωνία τις συνηθισμένες κυβερνητικές δικαιολογίες, που ούτε τα στατιστικά στοιχεία μπορούν να διαψεύσουν ούτε, πολύ περισσότερο, να παραπλανήσουν άλλο τους πολίτες.

Loading