Θρήνος στην Κορινθία: Δύο εθελοντές έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο

Θρήνος στην Κορινθία: Δύο εθελοντές έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Κορινθία για τους δύο άνδρες, οι οποίοι χαθήκαν στη φωτιά που μαίνεται από χθες (30/9), καθώς αυτή επεκτάθηκε από το Ξυλόκαστρο στο Δερβένι. Οι σοροί τους βρέθηκαν απανθρακωμένες σε μαντρί κοντά στο χωριό Άνω Πιτσά, ενώ οι δύο άνδρες, ηλικίας 35 και 40 ετών, *περικυκλώθηκαν από τη φωτιά την ώρα που προσπαθούσαν να φτάσουν στο μαντρί ενός φίλου τους.*

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Αναστάσιο Γκιόλη, ο ένας από τους δύο ήταν πατέρας τριών παιδιών, ενώ ο δεύτερος αναμενόταν να αποκτήσει το τρίτο του τέκνο σε λίγους μήνες. «Προσπάθησαν πάνω στην ανθρωπιά τους, με μεγαλείο εθελοντισμού να ανέβουν στο βουνό, να δείξουν στους πυροσβέστες πού πρέπει να πάνε», εξήγησε ο Αντιπεριφερειάρχης, μιλώντας στο ΕΡΤNews για τους δύο άνδρες.

«Μπλέξανε στη φωτιά. Χθες, 9:00 το βράδυ έγινε το συμβάν και όλη τη νύχτα την περάσαμε στο πόδι, με το άκουσμα αυτού του τραγικού γεγονότος», δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι σοροί έχουν ταυτοποιηθεί. «Δεν ήταν εγγεγραμμένοι εθελοντές, ήταν κάτοικοι των χωριών που δεν άκουσαν το 112 και πήγαν να βοηθήσουν», σημείωσε.

Η αδελφή ενός από τα θύματα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, περιέγραψε τις δραματικές στιγμές από την αναζήτηση των δύο ανδρών. «Δεν υπήρχε καμία οργάνωση στην αναζήτηση, με αποτέλεσμα να μη γίνουν προσπάθειες εντοπισμού τους». Δυστυχώς, ο αδελφός της άφησε πίσω του τρία παιδιά, ενώ ο άλλος άνδρας θα αποκτούσε το τρίτο του παιδί σε 20 ημέρες.

Λίγο πριν ο 40χρονος χάσει τη ζωή του, έστειλε ένα βίντεο στους συγγενείς του, στο οποίο φαίνεται ότι τους περικύκλωσαν οι φλόγες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες είχαν πάρει τα μηχανάκια τους το βράδυ της Κυριακής και κατευθύνθηκαν προς το μαντρί φίλου τους στην περιοχή Άνω Πιτσά, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις των πυροσβεστών να απομακρυνθούν από την περιοχή της πυρκαγιάς.

Loading