Θυελλώδεις άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας στο Αιγαίο

Θυελλώδεις άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας στο Αιγαίο

Ενημέρωση σχετικά με τον καιρό: θυελλώδεις άνεμοι και πτώση θερμοκρασίας αναμένονται στο Αιγαίο. Φθινοπωρινές συνθήκες επικρατούν σήμερα Παρασκευή, με την ΕΜΥ να εκδίδει έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων, προειδοποιώντας για βοριάδες 8 μποφόρ τοπικά στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Μακεδονία και τη βόρεια Θεσσαλία. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία στην Αθήνα δεν θα ξεπεράσει τους 23 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλονίκη αναμένονται 20 βαθμοί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ, και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7, πρόσκαιρα στα νότια έως 8 μποφόρ.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με θερμοκρασίες από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία αναμένεται 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στην ανατολική Πελοπόννησο, θα υπάρχουν νεφώσεις και τοπικές βροχές, με θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς.

Το έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων απευθύνεται σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, και οι πολίτες καλούνται να είναι προσεκτικοί.

Loading