Τραγωδία στην Κω: Νεκρή γυναίκα μετά από ανατροπή λέμβου με μετανάστες

Τραγωδία στην Κω: Νεκρή γυναίκα μετά από ανατροπή λέμβου με μετανάστες

Τρία διαφορετικά περιστατικά με μετανάστες και πρόσφυγες σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, με μια γυναίκα να ανασύρεται νεκρή από τη θαλάσσια περιοχή της Κω. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, στη νοτιοανατολική Κω, μετά από την ανατροπή λέμβου που μετέφερε 16 μετανάστες και πρόσφυγες, η γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, ενώ τα υπόλοιπα 15 άτομα διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του νησιού.

Επιπλέον, στη Γαύδο και στον Μεσσηνιακό Κόλπο, εντοπίστηκε ξύλινο σκάφος με 78 άτομα, το οποίο περισυλλέχθηκε από ναυαγοσωστικό σκάφος και αναμένεται να μεταφερθεί στο λιμάνι της Σούδας. Παράλληλα, ιστιοφόρο σκάφος με 70 άτομα εντοπίστηκε στα ανατολικά του Μεσσηνιακού Κόλπου και οι επιβαίνοντες περισυνελέγησαν με τη βοήθεια πλοίου σημαίας Παναμά, με συμμετοχή πλωτού του Λιμενικού Σώματος, και θα μεταφερθούν στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Όλες οι επιχείρησεις διεξήχθησαν υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, τον Αύγουστο του 2024, συνελήφθησαν 2.840 άτομα για παράτυπη είσοδο στη χώρα, εκ των οποίων οι 19 εντοπίστηκαν στην ελληνική επικράτεια με προορισμό κάποια χώρα της ΕΕ. Έχουν επίσης, συνελήφθησαν 88 διακινητές και κατασχέθηκαν 49 σκάφη και 3 οχήματα.

Loading