Βόλος: Αποκαλύψεις για το κοντέινερ-γκαρσονιέρα του σχολικού φύλακα

Βόλος: Αποκαλύψεις για το κοντέινερ-γκαρσονιέρα του σχολικού φύλακα

Στη δημοσιότητα έρχονται εικόνες από το εσωτερικό κοντέινερ σε σχολείο του Βόλου, το οποίο ο σχολικός φύλακας είχε μετατρέψει σε γκαρσονιέρα και εκεί δεχόταν χρήστες ουσιών. Ειδικότερα, σύμφωνα με αναφορές πολιτών, ο Δήμος Βόλου γνώριζε επί δύο χρόνια την κατάσταση που επικρατούσε στο σχολείο, το οποίο είναι σε «κόκκινη ζώνη», δηλαδή σε περιοχή όπου γίνεται διακίνηση ουσιών. Οι γονείς προγραμματίζουν να καταθέσουν στον Εισαγγελέα κάθε συζήτηση που είχαν με τη δημοτική αρχή σχετικά με την κατάσταση.

Επί δύο χρόνια, οι γονείς απαιτούσαν εξηγήσεις και ζητούσαν λύσεις, αλλά δεν έλαβαν καμία απάντηση. Στο σχολείο είχαν σημειωθεί επεισόδια, ξυλοδαρμοί με εξωσχολικούς και καυγάδες μεταξύ των παιδιών, ενώ ο σχολικός φύλακας ήταν εξαφανισμένος. «Αρνούνταν να δουλέψει. Πώς επιτηρούσε το σχολείο, χωρίς επαφή;», αναρωτήθηκε γονέας. Οι χρήστες απλώς «έκαναν παρέλαση από το σχολείο», όπως επισημαίνεται, λόγω της περιοχής που χαρακτηρίζεται ως πιάτσα.

Αναφέροντας την κατάσταση εντός του κοντέινερ, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων είδαν σκουπίδια και ποτά, αλλά όχι κρεβάτι, φέρνοντας την εικόνα του κοντέινερ σε μια τρισάθλια, βρωμερή κατάσταση.

Loading