Κορονοϊός: Ακέραιο το δώρο Πάσχα σε όλους

173
Κορονοιός: Ακέραιο το δώρο Πάσχα σε όλους
Την τρίτη δέσμη οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τη διασπορά του κορονοϊού, σε συνέχεια του διαγγέλματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοίνωσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι τράπεζες και διαχειριστές δανείων αποφάσισαν να στηρίξουν και τα φυσικά πρόσωπα με διευκόλυνση δόσεων των ενήμερων δανείων. Όπως ανέφερε, όσοι θα πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ, δικαιούνται αναστολή δόσεων επί τρίμηνο.

Ακόμη ανακοίνωσε ότι 1,4 εκατ. εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιτηδευματίες κ.α. θα πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ, το οποίο θα είναι ακατάσχετο. Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, το συνολικό κόστος της κυβερνητικής παρέμβασης για τους 1,4 εκατ. συμπολίτες ανέρχεται στα δυο δισεκατομμύρια, .

Αναφορικά με το δώρο του Πάσχα τόνισε ότι θα δοθεί σε όλους τους εργαζόμενους από όλες τις επιχειρήσεις και διευκρίνισε ότι υπάρχει η δυνατότητα να καταβληθεί μεταγενέστερα χωρίς κυρώσεις.

Επίσης ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε την καταβολή έκτακτου επιδόματος σε 108.000 εργαζόμενους στα νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι δεν θα υπάρξουν συνεχείς οχλήσεις προς τους δανειολήπτες. «Όλοι κρινόμαστε. Όποιος πλήττεται δεν θα πρέπει να ενοχλείται» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Όσον αφορά στα αντισηπτικά και τις μάσκες κατέστησε σαφές σε όσους αισχροκερδούν ότι θα επιβληθούν πρόστιμα την επόμενη εβδομάδα. Μάλιστα είπε ότι με τη δημοσίευση της ΠΝΠ σήμερα, η οδηγία γίνεται νόμος του κράτους με σοβαρές ποινές για όλους.

«Τα πρώτα πρόστιμα θα επιβληθούν στους κερδοσκόπους» είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι υπάρχει επάρκεια προϊόντων.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης είπε ότι υπάρχει η δυνατότητα υπαγωγής εργαζομένων σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης της εργασίας σε εργοδότες που πλήττεται ο τζίρος τους.

Όπως είπε οι εργαζόμενοι αυτοί δικαιούνται την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ.

Ακόμη ανακοίνωσε τη δυνατότητα καταβολής του δώρου του Πάσχα μαζί με το επίδομα αδείας χωρίς αυτή η μεταβολή να επιφέρει κυρώσεις.

 

Δείτε τη ροή ειδήσεων