Κορονοϊός: 50 νέα κρούσματα – 53 θάνατοι

239
Κορονοϊός: Ακόμη 8.946 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στη Ρωσία
Μεγαλώνει η λίστα των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα, καθώς ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 50 νέα κρούσματα, 27 σε διάφορες περιοχές της επικράτειας και άλλα 23 στη δομή της φιλοξενίας στη Ριτσώνα.

Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 53. Παράλληλα, 91 άτομα είναι διασωληνωμένα σε ΜΕΘ, ο μέσος όρος ηλικίας των οποίων είναι τα 66 έτη. Από τους διασωληνωμένους, οι 16 είναι γυναίκες ενώ το 75% είναι είτε ηλικιωμένοι είτε έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Στα θετικά της ημέρας, ο καθηγητής ανέφερε πως εννέα άτομα έχουν ήδη αποδιασωληνωθεί.

“Θα είχαμε 2.265 νεκρούς χωρίς τα μέτρα”

Ο κ. Τσιόδρας, στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό, έκανε μια εκτενή αναφορά στους θανάτους παιδιών και νέων, τονίζοντας ότι η ασθένεια αυτή είναι σπάνιο να εμφανιστεί με βαριά συμπτώματα σε παιδιά.

«Η θνησιμότητα στις νέες ηλικίες είναι μόλις 0,66%, στα άτομα 50 ετών και άνω στο 8%, ενώ στα ηλικιωμένα άτομα φτάνει στο 18%», υπογράμμισε ο καθηγητής.

Παράλληλα ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε πως αν είχαμε ακολουθήσει την το παράδειγμα της Ισπανίας, ήδη θα είχαμε 2.265 νεκρούς!

Τέλος, εκτίμησε ότι οι κινήσεις που έχουν κάνει πολλές χώρες βοηθούν στο να ανακοπεί σε ένα βαθμό ο ρυθμός επέκτασης του ιού.