Κορονοϊός-Μελέτη: Νοσεί κάποιος για δεύτερη φορά;

32
Κορονοϊός: 19 νέα κρούσματα - Κανένας θάνατος
Ο Σωτήρης Τσιόδρας, καθηγητής λοιμωξιολογίας αναφέρθηκε στην προσπάθεια της επιστημονικής κοινότητας να εξακριβώσει αν μπορεί ένας ασθενής του κορονοϊού να προσβληθεί ξανά.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι «μελέτη από συναδέλφους από την Βοστώνη προσπάθησε να απαντήσει το ερώτημα αν άνθρωποι που έχουν μολυνθεί με τον νέο ιό μπορούν να επαναμολυνθούν. Οι επιστήμονες χορήγησαν δόσεις του κορωνοϊού σε πειραματόζωα (9 πιθήκους) τα οποία ανέπτυξαν συμπτώματα της νόσου κι ένα μήνα μετά έδωσαν άλλη μία δόση του ιού».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «τις επόμενες 2 εβδομάδες διαπίστωσαν γρήγορα μειούμενα επίπεδα ιού στη μύτη των ζώων και σχεδόν καθόλου στους πνεύμονες. Μάλιστα όλα τα ζώα γρήγορα εμφάνισαν τα αντισώματα μετά τη δεύτερη έκθεση στον ιό στο αίμα τους όπως συμβαίνει όταν έχουμε περάσει μια ίωση -αναπτύσσουμε αντισώματα και δεν ξαναασθενούμε από την ίδια ίωση. Δηλαδή αφού τον περάσαμε τον ιό δεν αρρωσταίνουμε ξανά, η άμυνα του οργανισμού μας τον καταπολεμά. Η μελέτη αυτή μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά και την έρευνα για ένα κατάλληλο εμβόλιο».

Δείτε ακόμη: Τσιόδρας: «Ψευδαίσθηση ασφάλειας» το τεστ σε τουρίστες