Κορονοϊός: Νέο τεστ διάγνωσης με αποτελέσματα σε 30 λεπτά

35
Κορονοϊός: Νέο τεστ διάγνωσης με αποτελέσματα σε 30 λεπτά
EUROKINISSI
Έγκριση δόθηκε από τους ερευνητές του έργου «HG nCoV19 test» για να θέσουν στην αγορά ένα νέο τεστ για ταχύτερη διάγνωση του κορονοϊού.

Θετικά αποτελέσματα επιφέρει ένα από τα 18 ερευνητικά προγράμματα που πρόσφατα επελέγησαν για χρηματοδότηση ύψους 48,2 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «Ορίζων 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την ανάπτυξη διαγνωστικών και θεραπευτικών μέσων για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού.

Δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς από την Ιρλανδία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κίνα συμμετέχουν στο συγκεκριμένο έργο, οι οποίοι ανέπτυξαν ένα νέο φορητό διαγνωστικό σύστημα για την ανίχνευση ιογενών λοιμώξεων, το οποίο δίνει ακριβή και αξιόπιστα αποτελέσματα εντός 30 λεπτών. H ιρλανδική εταιρεία HiberGene με έδρα το Δουβλίνο, η οποία συντονίζει το έργο, ανακοίνωσε ότι έλαβε τη σήμανση CE που απαιτείται για τη διάθεση ιατροτεχνολογικών προϊόντων στην αγορά.

Αποτελέσματα σε δείγματα με μέτρια έως υψηλά ιικά φορτία μπορεί να δώσει το τεστ, επιτρέποντας την ταχεία διάγνωση της λοίμωξης στο αρχικό και άκρως μολυσματικό στάδιο. Η ΕΕ στηρίζει την HiberGene από το τέλος του Ιουλίου 2000, ενώ η στήριξή της για το συγκεκριμένο έργο ανέρχεται σε 930.000 ευρώ. Από τον Ιανουάριο του 2020, έχουν ήδη κινητοποιηθεί 474 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζων 2020» για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Δείτε ακόμη: Αισιόδοξα μηνύματα από την Αμερική: «Εμβόλιο πριν το τέλος του 2020»