Κορονοϊός: Πέντε συνολικά οι νεκροί – 35 νέα κρούσματα

276
Κορονοϊός: 46 τα νέα κρούσματα – 464 στο σύνολο
EUROKINISSI
Ακόμη έναν νεκρό και 35 νέα κρούσματα του κορονοϊού ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Υγείας και ο λοιμοξιωλόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, ανεβάζοντας συνολικά τα κρούσματα στα 387.

Ο άνθρωπος που κατέληξε –όπως είπε ο κ. Τσιόδρας- είχε επίσης άλλα υποκείμενα νοσήματα.

Πλέον τα 60 από τα κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής, ενώ 70 συνάνθρωποι μας νοσηλεύονται με τους 11 εξ’ αυτών να βρίσκονται διασωληνωμένοι.

Όπως σημείωσε ο κ.Τσιόδρας, όλοι οι νοσηλευόμενοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Πρόσθεσε δε ότι όλοι οι διασωληνωμένοι καθώς και οι ασθενείς που κατέληξαν ήταν άνδρες. Δεκατέσσερις ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο. Για κάθε πέντε που είναι πολύ σοβαρά  άρρωστοι, άλλοι 95 έχουν, είτε την ήπια, είτε την μέτρια προς σοβαρή μορφή της νόσου COVID-19.

Χαρδαλιάς: «Αν πειθαρχήσουμε η νόσος δεν θα εξαπλωθεί»

Από την πλευρά του ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων για την προστασία όλων μας. Ανέγνωσε επίσης τη λίστα με τα καταστήματα που δεν θα λειτουργήσουν από αύριο, αλλά και εκείνα που θα λειτουργήσουν. Επιπροσθέτως, τόνισε πως θα απαγορευθεί προσωρινά στις λαϊκές αγορές, η διάθεση προϊόντων τα οποία δεν σχετίζονται με τροφές.

«Αν πειθαρχήσουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, η νόσος δεν θα εξαπλωθεί. Αν δεν ακολουθήσουμε τα μέτρα, η εξάπλωση του ιού, σημαίνει κίνδυνος σε όσους αγαπάμε. Είμαστε σε πόλεμο», τόνισε από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, «από αύριο στις 06:00 δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα μας πολίτες χωρών εκτός ΕΕ, παρά μόνο για απολύτως αναγκαία συνθήκη που σχετίζεται αποκλειστικά με επείγουσα εργασία ή οικογένεια».

Επίσης για όσους βρίσκονται στη χώρα μας από το εξωτερικό για διακοπές, συνέστησε να περιορίσουν στις απολύτως αναγκαίες τις όποιες μετακινήσεις τους στο εσωτερικό, επισημαίνοντας πως όσοι βρίσκονται σε οικειοθελή καραντίνα μπορούν να φύγουν από τη χώρα και πριν από την παρέλευση του χρόνου αυτού.