Άνοδο καταγράφει το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας

Σημαντική άνοδο καταγράφει στις δημοσκοπήσεις το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας (PSOE), αγγίζοντας το ποσοστό του 31,6%, έναντι του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (PP) του πρώην Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, που εμφανίζεται να κατρακυλά στην Τρίτη θέση με ποσοστό 18,2%.

propoli

Το PP, το οποίο βρισκόταν στην εξουσία επί έξι χρόνια μέχρι τον Ιούνιο οπότε έχασε σε μια ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο εξαιτίας μιας σειράς σκανδάλων διαφθοράς στις οποίες εμπλέκονταν στελέχη του, είδε το ποσοστό του να μειώνεται από το 20,8% που ήταν.

Εν αντιθέσει το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα, φαίνεται να ανεβάζει το ποσοστό του, κατά μια μονάδα από τον Σεπτέμβριο, οπότε και ανέλαβε την εξουσία.

Η δημοσκόπηση αυτή θα ενισχύσει την κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ στο κοινοβούλιο, όπου διαθέτει μόλις 84 από τις 350 έδρες, καθώς διαπραγματεύεται τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους και αναζητεί συμμάχους στην προσπάθειά του να παραμείνει στην εξουσία μέχρι τις επόμενες προγραμματισμένες βουλευτικές εκλογές το 2020.

Το Ciudadanos έρχεται στη δεύτερη θέση της πρόθεσης ψήφους στη δημοσκόπηση που διενήργησε το Κέντρο Κοινωνιολογικών Σπουδών (CIS) με ποσοστό 21% έναντι 19,6% που ήταν στην προηγούμενη δημοσκόπηση.

Και το Podemos είδε το ποσοστό του να αυξάνεται στο 17,3% από 16,1% που ήταν τον Σεπτέμβριο.

Loading