Αγία Πετρούπολη: Συλλήψεις σε διαδήλωση κατά του Πούτιν

Σχεδόν 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης και ορισμένοι εξ αυτών φώναζαν συνθήματα εναντίον του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, με την ευκαιρία του εορτασμού της Πρωτομαγιάς. Η αστυνομία προχώρησε σε περίπου 30 συλλήψεις, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

propoli

Υποστηρικτές του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, μέλη του κομμουνιστικού κόμματος αλλά και του κυβερνώντος κόμματος, κατέβηκαν στους δρόμους της πόλης σήμερα, υπό την προστασία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με φωτογραφίες του προέδρου και κάποιοι φώναζαν συνθήματα όπως “Ο Πούτιν είναι κλέφτης”.

“Προστατεύουν τον Πούτιν, τον άρπαγα”, είπε μια 70χρονη γυναίκα, δείχνοντας τις κλούβες της αστυνομίας όπου μεταφέρονταν οι συλληφθέντες.

Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν πολλούς διαδηλωτές, υπό τα βλέμματα των συγκεντρωμένων που φώναζαν “δεν θα μας τρομάξετε” και αποκαλούσαν τους αστυνομικούς “φασίστες”, ανέφερε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με την οργάνωση OVD-Info που καταγράφει τις συλλήψεις αντιφρονούντων, περίπου 30 άνθρωποι συνελήφθησαν στην πόλη.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα οργάνωσε επίσης διαδηλώσεις στη Μόσχα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading