Η Ιαπωνία θεσπίζει γραμματεία για τη διαδοχή του Ακιχίτο από τον Ναρουχίτο

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αποφάσισε να θεσπίσει μια γραμματεία η οποία θα αποτελείται από μια ομάδα που θα αναλάβει να προετοιμάσει το έδαφος για τη διαδοχή του διαδόχου Ναρουχίτο ο οποίος αναμένεται να αναλάβει τον αυτοκρατορικό θώκο.

propoli

Η διαδοχή είναι προγραμματισμένη να τελεστεί το 2019, έπειτα από αίτημα του Ιάπωνα αυτοκράτορα Ακιχίτο, ο οποίος είχε ζητήσει να αποχωρήσει από τα καθήκοντα του και να παραδώσει το θρόνο στον πρίγκιπα διάδοχο σε ένα σπάνιο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του τον Αύγουστο 2016, επικαλούμενος τη μεγάλη ηλικία του.

Έτσι η νέα αυτή γραμματεία θα αριθμεί συνολικά 26 μέλη ενώ επικεφαλής τέθηκε ο Σιγκετάκα Γιαμασάκι, πρώην γενικός διευθυντής του Γραφείου Υποθέσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, που θεωρείται ότι έχει καλή γνώση του αυτοκρατορικού συστήματος.

Σημειώνεται πως τον Ιούνιο του 2017, το ιαπωνικό κοινοβούλιο θέσπισε νομοθεσία προκειμένου να επιτραπεί στον Ακιχίτο να αποχωρήσει και να ανέβει στον θρόνο ο Ναρουχίτο. Πρόκειται για τον πρώτο Ιάπωνα αυτοκράτορα που αποχωρεί από το θρόνο εδώ και δύο αιώνες.

Ο πρίγκιπας διάδοχος Ναρουχίτο αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Μαΐου 2019.

Loading