Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι δε γνώριζε για την συνάντηση με Ρώσους στο Πύργο Τραμπ

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών επέμεινε στο γεγονός ότι δε γνώριζε για μυστική συνάντηση η οποία έλαβε χώρα στον Πύργο Τραμπ στην Νέα Υόρκη ανάμεσα σε Ρώσους και σε μέλη του προεκλογικού επιτελείου του πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

propoli

Πιο συγκεκριμένη σε αυτή τη συνάντηση, συμμετείχε και ο γιος του Αμερικανού προέδρου Ντον του νεότερου, ενώ από όσα έγιναν γνωστά με την αποκάλυψη της υπόθεσης, στις συνομιλίες οι οποίες διεξήχθησαν, η ρωσική αντιπροσωπεία φέρεται να προσφέρθηκε να παράσχει επιβαρυντικές πληροφορίες για τη Δημοκρατική αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές, Χίλαρι Κλίντον.

Από την πλευρά του το αμερικανικό τηλεοπτικό ενημερωτικό δίκτυο CNN, μετέδωσε νωρίτερα πως ο πρώην δικηγόρος του επί σειρά ετών Μάικλ Κόεν ισχυρίστηκε πως ο Τραμπ είχε λάβει από πριν γνώση για τη συνάντηση αυτή.

Σαν απάντηση, πριν από λίγη ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος ανάρτησε στο Twitter, σχετική δήλωση, στην οποία διατύπωσε ρητά πως «ΔΕΝ γνώριζε για τη συνάντηση με τον γιο του, Ντον Τζούνιορ».

Η αποκάλυψη, μετά τις εκλογές, της συγκεκριμένης συνάντησης, που έλαβε χώρα στον Πύργο Τραμπ στις 9 Ιουνίου του 2016 ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και μια νεαρή Ρωσίδα δικηγόρο που φέρεται να συνεργαζόταν με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών έσκασε σαν βόμβα στο πλαίσιο της ομοσπονδιακής έρευνας που διεξάγεται για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Loading