Στους 134 οι νεκροί από την κατάρρευση φράγματος στη Βραζιλία

Ανέβηκε πάλι σήμερα σύμφωνα με τις αρχές ο απολογισμός των νεκρών από τους 121 στους 134, εξαιτίας της κατάρρευσης φράγματος τελμάτων στην Μπρουμαντζίνιου, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, ενώ οι αγνοούμενοι αγγίζουν τους 200.

propoli

Οι πυροσβέστες του κρατιδίου Μίνας Ζεράις ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι 199 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι κι ότι οι 120 από τις 134 σορούς που βρέθηκαν, έχουν ταυτοποιηθεί.

Οι έρευνες διακόπηκαν για αρκετές ώρες σήμερα(Δευτέρα) και χθες (Κυριακή) εξαιτίας των καταιγίδων, που πλήττουν την περιοχή, όμως τα ελικόπτερα ξεκίνησαν εκ νέου τις πτήσεις πάνω από την πληγείσα ζώνη σήμερα το μεσημέρι.

Ένας εκπρόσωπος τύπου των πυροσβεστικών δυνάμεων παραδέχθηκε, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, ότι ορισμένες σοροί δεν θα εντοπιστούν ποτέ κάτω από τη λάσπη.

«Από κάποια στιγμή, λόγω της αποσύνθεσης των πτωμάτων, θα είναι αδύνατο να βρούμε τις σορούς. Όμως, έως αυτή τη στιγμή, ακόμα κι αν χρειαστεί να παραμείνουμε τέσσερις, πέντε ή έξι μήνες, οι πυροσβέστες θα επιχειρούν στην περιοχή αδιάκοπα» εξήγησε.

Loading