Τερέζα Μέι: «Καλή» η συμφωνία για το Brexit

Εξερχόμενη για δηλώσεις από την πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνινγκ Στριτ, η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, χαρακτήρισε «καλή συμφωνία», το σχέδιο αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

propoli

«Είναι μία καλή συμφωνία για το Ηνωμένο Βασίλειο. Εφαρμόζει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος» του Ιουνίου 2016 για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που προβλέπεται για τις 29 Μαρτίου 2019», δήλωσε η Μέι στους δημοσιογράφους, έπειτα από τηλεδιάσκεψη με τους υπουργούς της και πριν μεταβεί στο κοινοβούλιο.

«Οι Βρετανοί θέλουν την διευθέτηση του ζητήματος. Θέλουν μία συμφωνία που να μας ετοιμάζει για ένα καλύτερο μέλλον. Η συμφωνία αυτή είναι στο χέρι μας και είμαι αποφασισμένη να την εφαρμόσω», δήλωσε η Τερέζα Μέι που ετοιμάζεται να συναντηθεί με τον Σεμπάστιαν Κουρτς, τον καγκελάριο της Αυστρίας, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της Ένωσης.

Όσον αφορά το ζήτημα της διευθέτησης της κατάστασης με το Γιβραλτάρ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι πραγματοποίησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ. «Είμαι πεπεισμένη για το γεγονός ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε την Κυριακή σε ένα κείμενο που αφορά το σύνολο της βρετανικής οικογένειας, περιλαμβανομένου του Γιβραλτάρ», είπε.

Εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε στο AFP ότι το θέμα του Γιβραλτάρ «δεν έχει επιλυθεί σε καμία περίπτωση» και ότι «οι 27 πρέπει να συμφωνήσουν».

Loading