Η ανταλλαγή πυρών με την Χεζμπολάχ κατά τα φαινόμενα τερματίσθηκε. Δεν υπάρχουν θύματα από την ισραηλινή πλευρά, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.
Λίγη ώρα πριν, ο λιβανικός στρατός ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας του ότι περισσότερες από 40 εμπρηστικές ρουκέτες» ή βλήματα διασποράς εκτοξεύθηκαν από τον ισραηλινό στρατό στην περιφέρεια τριών χωριών του νοτίου Λιβάνου.
«Οι δυνάμεις της ισραηλινής κατοχής έβαλαν κατά των περιχώρων των κοινοτήτων Μαρούν αλ-Ρας, Αϊταρούν και Γιαρούν με περισσότερες από 40 εμπρηστικές ρουκέτες ή βλήματα διασποράς, προκαλώντας πυρκαγιές» σε αυτήν την δασική περιοχή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού.
Το βόρειο Ισραήλ είχε γίνει νωρίτερα στόχος εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, που προκάλεσαν την ισραηλινή απάντηση στο έδαφος του νοτίου Λιβάνου, δημιουργώντας ανησυχίες για πολεμική κλιμάκωση.
Οι αντιαρματικοί πύραυλοι της Χεζμπολάχ εκτοξεύθηκαν κατά ισραηλινής βάσης και στρατιωτικών οχημάτων. Στόχοι επλήγησαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.
Η οργάνωση Χεζμπολάχ είχε υποσχεθεί χθες ότι θα απαντήσει σε μία επίθεση την περασμένη βδομάδα με drone την ευθύνη για την οποία είχε επιρρίψει στο Ισραήλ.
Σήμερα, μετά την ανταλλαγή πυρών, η Χεζμπολάχ έκανε λόγο για «νεκρούς και τραυματίες» από την ισραηλινή επίθεση στον νότιο Λίβανο, χωρίς να δώσει άλλα στοιχεία.
Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Σάαντ Χαρίρι ζήτησε την «παρέμβαση» του Παρισιού και της Ουάσινγκτον «απέναντι στις εξελίξεις στα «νότια σύνορα», όπου υπήρξε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στις δυνάμεις της οργάνωσης Χεζμπολάχ και τον ισραηλινό στρατό, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.
Ο Σάαντ Χαρίρι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και με σύμβουλο του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για να ζητήσει την «την επέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας και της διεθνούς κοινότητας απέναντι στην εξέλιξη της κατάστασης στα νότια σύνορα» του Λιβάνου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.
Από την πλευρά της, η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ που είναι ανεπτυγμένη στον νότιο Λίβανο κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ απηύθυνε έκκληση για την «μεγαλύτερη δυνατή αυτοσυγκράτηση».