Νταντσίλα: Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την καταπολέμηση του εγκλήματος

Οι κρατικοί θεσμοί, οι πολιτικές δυνάμεις και οι Ρουμάνοι πολίτες πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την καταπολέμηση του εγκλήματος, δήλωσε η πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βιόριτσα Νταντσίλα.
Η κ. Νταντσίλα τόνισε ότι «είναι πέντε μέρες από τότε που μας έπληξαν τα τρομερά γεγονότα στο Καρακάλ. Πρόκειται για μια συγκλονιστική περίπτωση, μια τραγωδία που μας έχει κλονίσει όλους […] Η Ρουμανία πρέπει πολύ γρήγορα να ξεπεράσει αυτή την κρίση και τα θεσμικά όργανα που είναι επιφορτισμένα με την ασφάλεια των πολιτών, πρέπει να λειτουργήσουν το συντομότερο δυνατό, με τον τρόπο που θα έπρεπε να έχουν λειτουργήσει πριν από πέντε ημέρες και δυστυχώς απέτυχαν. Πρέπει να συγκεντρώσουμε όλες τις δυνάμεις -κρατικά όργανα, πολιτικές δυνάμεις και πολίτες- για την καταπολέμηση του εγκλήματος, ενάντια σε όλες τις πράξεις που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά μας και βλάπτουν τα θεμελιώδη δικαιώματά μας». Ανέφερε, δε, ότι έλαβε δέκα άμεσα μέτρα εναντίον εκείνων που απέτυχαν στην υπόθεση Καρακάλ.
Υπενθυμίζεται ότι οι ρουμανικές αρχές διεξάγουν έρευνα για να διαπιστωθεί τυχόν αμέλεια από την πλευρά των αστυνομικών που έγιναν αποδέκτες της κλήσης στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 από τη 15χρονη Αλεξάντρα Μακεσάνου, η οποία δολοφονήθηκε βάναυσα από τον Γκιόργκε Ντίνκα, στο Καρακάλ.
Ο.Κ.

propoli

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading