Γερμανία: Εισαγγελικές έρευνες για τον μακελάρη του Στρασβούργου

Η γερμανική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι διεξάγεται έρευνα σε βάρος του φερόμενου ως δράστη της φονικής επίθεσης, ονόματι Σερίφ Σεκάτ, που σημειώθηκε την Τρίτη στο Στρασβούργο.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής εισαγγελίας, Μάρκους Σμιτ, σε δηλώσεις του, επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της εφημερίδας Tagesspiegel σχετικά με το οποίο γίνονται έρευνες για δολοφονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριές σωματικές βλάβες.

Ο εκπρόσωπος εξήγησε ότι την ουσιαστική ευθύνη για τις έρευνες φέρουν οι γαλλικές αρχές και ότι οι αντίστοιχες γερμανικές κάνουν παράλληλη έρευνα επειδή Γερμανοί πολίτες βρίσκονταν στο Στρασβούργο την ώρα της επίθεσης. Να σημειωθεί πάντως ότι κανείς Γερμανός δεν τραυματίστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης, λίγο μετά την επίθεση, τραυματίστηκε από αστυνομικά πυρά και παραμένει μέχρι και αυτή την ώρα ασύλληπτος. Έρευνες για τον εντοπισμό του είναι σε εξέλιξη όχι μόνο στη Γαλλία αλλά και στη Γερμανία, για την περίπτωση που έχει καταφέρει να περάσει τα σύνορα παρά τους εντατικούς ελέγχους.

Ο Σεκάτ δεν είναι άγνωστος στη Γερμανία: είχε καταδικαστεί στη χώρα αυτή για διαρρήξεις και εξέτισε ποινή περίπου ενός έτους σε γερμανική φυλακή, προτού εκδοθεί πίσω στη Γαλλία.

Loading