Νέος κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο αναλαμβάνει ο Πέδρο Πιερλουίζι

Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, ο οποίος ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι παραιτείται από το αξίωμά του, μετά τις ογκώδεις διαδηλώσεις εναντίον του, με αφορμή το σκάνδαλο με τα σεξιστικά, μισογυνικά και ομοφοβικά σχόλια που αντάλλαζε με συνεργάτες του και τις κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος δύο πρώην αξιωματούχων της κυβέρνησης, όρισε σήμερα τον αντικαταστάτη του μέχρι τις εκλογές του 2020.

propoli

Ο Ρικάρντο Ροσέλο γνωστοποίησε ότι καθήκοντα κυβερνήτη θα ασκεί προσωρινά ο Πέδρο Πιερλουίζι, που προέρχεται όπως και ο ίδιος από το Νέο Προοδευτικό Κόμμα (PNP).

Ο Πιερλουίζι ήταν αντίπαλος του Ροσέλο στις εκλογές του 2016. Εκπροσωπούσε επίσης το Πουέρτο Ρίκο στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, όπου όμως δεν είχε το δικαίωμα ψήφου.

“Αυτή η ιστορική στιγμή χρειάζεται ένα πρόσωπο ικανό να αποκαταστήσει τις σχέσεις σε όλους τους τομείς, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο”, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Ροσέλο.

Αρχικά, για τη θέση αυτή προοριζόταν η υπουργός Δικαιοσύνης του Πουέρτο Ρίκο, η Βάντα Βάσκες, όπως το Σαββατοκύριακο γνωστοποίησε ότι δεν επιθυμεί να αναλάβει το αξίωμα.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading