Νετανιάχου: «Ζωντανοί-νεκροί» όλα τα μέλη της Χαμάς – Για λάθος πολιτική κάνουν λόγο οι συνεργάτες του

Νετανιάχου: «Ζωντανοί-νεκροί» όλα τα μέλη της Χαμάς – Για λάθος πολιτική κάνουν λόγο οι συνεργάτες του

«Ζωντανούς – νεκρούς» χαρακτήρισε τα μέλη της Χαμάς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσαν σε συνέντευξη Τύπου ότι όλα τα μέλη της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται εκτός της Λωρίδας της Γάζας, είναι «ζωντανοί-νεκροί».

«Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ ενός τρομοκράτη με καλάσνικοφ και ενός τρομοκράτη με κοστούμι», δήλωσε ο Γιοάβ Γκάλαντ κάνοντας αναφορά στον αρχηγό της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε.

Αντιδράει η κυβέρνηση Νετανιάχου για τη βοήθεια στη Γάζα

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ επέκρινε την απόφαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου να επιτρέψει μικρές ποσότητες καυσίμων στη Γάζα και την ίδια στιγμή δήλωσε πως ο Νετανιάχου οδηγεί το Ισραήλ σε λάθος πολιτική.

Ο υπουργός Οικονομικών Μπετζαλέλ Σμότριτς σχολίασε, δε, ότι το να επιτρέπεται η είσοδος καυσίμων «είναι σοβαρό λάθος και έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου».

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του Ισραήλ

Οι επιχειρήσεις από ξηράς, αέρος και θαλάσσης συνεχίζονται, την ίδια ώρα, ακάθεκτα από τους IDF με την εικόνα του νοσοκομείου Αλ Σίφα να προκαλεί ωστόσο διεθνή κατακραυγή και τη Δύση να καλεί το Ισραήλ να μην χτυπά στις τάξεις των αμάχων.

Το Ισραήλ από την πλευρά του υποστηρίζει ότι τόσο στο κεντρικό νοσοκομείο της Γάζας όσο και σε άλλα σημεία εντοπίζεται αποθήκες πυρομαχικών της Χαμάς γι’αυτό και επιδίδεται σε χτυπήματα κατά της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Εκείνο που πυροδότησε ζωηρό σχολιασμό ήταν οι δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν ο οποίος, εν μέσω αμηχανίας και εκνευρισμού, κάλεσε το Ισραήλ να εφαρμόσει τις λεγόμενες ανθρωπιστικές παύσεις που θα επιτρέψουν την ασφαλή απομάκρυνση των αμάχων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε δε για κατάπαυση άνω των τριών ημερών για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς με σκοπό την απελευθέρωση ομήρων που ξεπερνούν τους 200.

Στην ίδια γραμμή πλεύσης και χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία που καθιστούν αναγκαία την ανθρωπιστική βοήθεια στην κατακερματισμένη Γάζα με τις σχεδόν ανύπαρκτες υποδομές υγείας, ηλεκτρισμού και τηλεπικοινωνιών και κυρίως με τις δεκάδες χιλιάδες συνολικά θύματα.

Οργή προκαλείται από τις προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων καθώς φαίνεται να προσκρούουν σε σειρά εμποδίων, παρά τα σχεδόν καθημερινά δημοσιεύματα περί προόδου με τη βοήθεια του Κατάρ. Ενδεικτικό του ηλεκτρισμένου κλίματος είναι η αντίδραση πλήθους κόσμου στο Ισραήλ που στρέφεται κατά της στρατηγικής του Νετανιάχου και ζητά να καταβληθούν πιο ουσιαστικές κινήσεις για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων.

Δείτε επίσης: Σύμβουλος Μπάιντεν: Μόνο με απελευθέρωση των ομήρων είναι πιθανή η παύση πυρός στη Γάζα

Loading

Play