Το γεγονός ότι οι Ταλιμπάν έχουν αθετήσει τις δεσμεύσεις τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τόνισε ο Αφγανός απεσταλμένος στον ΟΗΕ.
«Οι Ταλιμπάν έχουν δεσμευθεί να σεβαστούν τα δικαιώματα των γυναικών αλλά τα δικαιώματα των γυναικών εξαφανίζονται από το τοπίο», δήλωσε στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο Νασίρ Αχμάντ.
Ο Νασίρ Αχμάντ είναι ακόμα διαπιστευμένος απεσταλμένος στον ΟΗΕ παρά την κατάρρευση της κυβέρνησης που εκπροσωπεί.
Επίσης κατηγορεί τους Ταλιμπάν για ωμότητες στην κοιλάδα Πανσίρ, η οποία ήταν και η μόνη που τους αντιστεκότανε τόσο διάστημα.
Ο κ.Νασίρ τόνισε ότι η Νέα Κυβέρνηση «υπονομεύει την εθνική ενότητα του Αφγανιστάν, την πολιτική και κοινωνική ποικιλομορφία», καθώς όλα τα μέλη της είναι από την κύρια βάση στήριξης των Ταλιμπάν.
Δείτε επίσης: ΕΕ για τις πληγείσες περιοχές: Έτοιμη να κινητοποιήσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης
- Film Independent Spirit Awards: Θρίαμβος για το Anora, ενόψει των Όσκαρ – Όλοι οι νικητές
- Μια πρόταση γάμου μέσα στο teqball: Η ιστορία του Γιώργου Μυλωνά και της Παρασκευής Σταφυλίδου
- Η αναζωογόνηση των υιοθεσιών στην Αττική: Τα δύο μεγάλα ιδρύματα τεκνοθεσίας υπό το φακό του ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μυτιλήνη: Η καταστροφική εμπειρία του σεισμού του 1867 και η κληρονομιά του
- Καστοριά: Ανακαλύπτοντας την αρχιτεκτονική κληρονομιά των πλίνθινων χωριών των Κορεστείων
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr