Αυστρία – Κορονοϊός: Λίγοτερες από 100 νέες μολύνσεις και κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Στην Αυστρία, για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2020, έχουν αναφερθεί λιγότερες από 100 νέες μολύνσεις κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες.

Επίσης στην χώρα της κεντρικής Ευρώπης για πρώτη φορά από τον περασμένο Σεπτέμβριο, δεν υπήρξε εντός του προηγούμενου εικοσιτετραώρου θάνατος που να σχετίζεται με τη νόσο Covid 19.

propoli

Ακριβώς 94 νέες μολύνσεις με SARS-CoV-2 αναφέρθηκαν τη Δευτέρα, στην έναρξη του καλοκαιριού, αρκετά κάτω από τον μέσο όρο των 134 μέσα στις τελευταίες επτά ημέρες, και η αποκαλούμενη «επίπτωση επτά ημερών» – νέες μολύνσεις μέσα σε επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους – στην αρχή της εβδομάδας ήταν μόλις διψήφια σε ολόκληρη την Αυστρία (στο 10,5).

Από τα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια, η Βιέννη είχε την υψηλότερη τιμή επίπτωσης επτά ημερών που βρίσκονταν σήμερα στο 23,2 και στα υπόλοιπα κρατίδια ήταν κάτω από 10, μάλιστα στην Καρινθία ήταν μόλις δύο.

«Είναι ευχάριστο που φτάσαμε σε ένα άλλο ορόσημο, καθώς για πρώτη φορά από τις 10 Αυγούστου του προηγούμενου έτους, καταγράφουμε λιγότερες από 100 νέες μολύνσεις», αναφέρει ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κούρτς σε αποψινή δήλωσή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), τονίζοντας το πόσο ισχυρές είναι οι εποχιακές επιπτώσεις και ότι ο εμβολιασμός έχει αποτελέσματα.

«Όποιος εξακολουθεί να σκέφτεται εάν θα εμβολιαστεί, πρέπει να αποφασίσει υπέρ του εμβολιασμού, ο αριθμός των λοιμώξεων θα αυξηθεί ξανά το αργότερο το φθινόπωρο, οπότε πρέπει να προστατευτούμε όσο καλύτερα μπορούμε», επισήμανε ο κ. Κουρτς. 

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μιούσταϊν ανακοίνωσε σήμερα ότι το 50,14% όλων των ανθρώπων στην Αυστρία έχουν λάβει τουλάχιστον μια αρχική ανοσοποίηση με την πρώτη δόση του εμβολίου, και σημείωσε με ικανοποίηση ότι «ο ρυθμός των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού παραμένει υψηλός»,=.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί 6,9 εκατομμύρια εμβολιασμοί και πάνω από 4,4 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αυστρία έχουν λάβει μία δόση του εμβολίου, ενώ έχουν ήδη εμβολιαστεί σε ποσοστό 34% οι ηλικίες 16 έως 25 ετών και αυτό σημαίνει περισσότερο από ένας στους τρεις ανθρώπους, και ακόμα και μεταξύ των ηλικιών δώδεκα έως 15 ετών, όπου ο εμβολιασμός ήταν εφικτός μόνο για λίγες μέρες, το 6,3% έλαβε τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

«Για μια μακροπρόθεσμη και πλήρη προστασία εμβολιασμού, ο δεύτερος μερικός εμβολιασμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός, και τα δεδομένα μας δείχνουν ότι ο εμβολιασμός είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός έναντι νέων παραλλαγών του ιού», τόνισε ο υπουργός Υγείας και κάλεσε τον πληθυσμό να συμμετάσχει στα ραντεβού εμβολιασμού.

Χωρίς να έχει αναφερθεί θάνατος τις τελευταίες 24 ώρες – για πρώτη φορά από τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου – ο συνολικός αριθμός των θανάτων με νόσο Covid 19 ανέρχεται μέχρι σήμερα στην Αυστρία σε 10.680.

Αυτή τη στιγμή 237 άνθρωποι στην χώρα νοσηλεύονται σε νοσοκομείο – κατά 14 λιγότεροι από χθες – και από αυτούς οι 80 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Δείτε επίσης: Μπορέλ: “Οι σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία επηρεάζονται από το Κυπριακό – Παρακολουθούμε την κατάσταση στην Κύπρο”

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading