Αυστρία: Το δεύτερο «πλήρες lockdown» επιφέρει μείωση της κινητικότητας, αλλά όχι όπως το πρώτο

Αυστρία: Το δεύτερο «πλήρες lockdown» επιφέρει μείωση της κινητικότητας, αλλά όχι όπως το πρώτο

Σε σύγκριση με το “μερικό lockdown” που ίσχυε από την 3η Νοεμβρίου, η “σκληρή” έκδοση του που επιβλήθηκε πριν από τρεις ημέρες, την Τρίτη 17 Νοεμβρίου, και διαρκεί μέχρι την 6η Δεκεμβρίου, επέφερε σημαντική μείωση της κινητικότητας στην Αυστρία.

Ωστόσο, αυτό το επακόλουθο δεν φαίνεται να πλησιάζει εκείνο της περασμένης άνοιξης, μετά την επιβολή του πρώτου lockdown στις 16 Μαρτίου, όπως δείχνουν τα πρώτα δεδομένα ως προς την κινητικότητα, που προκύπτουν σήμερα από την αξιολόγηση στοιχείων τα οποία συγκεντρώνονται από μεγάλη αυστριακή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σε συνεργασία το Πολυτεχνείο του Γκρατς.

Το κλείσιμο σε καταστήματα και σχολεία αναδεικνύεται ως σημαντικός παράγοντας της μείωσης της κινητικότητας, ωστόσο, υπάρχουν επίσης σημάδια κόπωσης CoV, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις από ειδικούς της εταιρείας τηλεπικοινωνιών A1 και της εταιρείας Invenium.

Οι ανώνυμες αναλύσεις των μέσων αποστάσεων που διανύονται στην Αυστρία γίνονται από την Invenium (παράρτημα του Πολυτεχνείου Γκρατς), στη βάση πληροφοριών ως προς τα τηλεφωνήματα που πραγματοποιούνται από κινητό τηλέφωνο στη διάρκεια μίας ημέρας, και μέσω της τοποθεσίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, προσδιορίζονται οι αποστάσεις πουν έχουν διανυθεί.

Οι πρώτες ημέρες του πρόσφατου αυστηρού lockdown από την αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση, δείχνουν πραγματικά μείωση του αριθμού των ανθρώπων που έχουν ακτίνα μετακίνησης πάνω από ένα χιλιόμετρο την ημέρα, σύμφωνα με τον Μάριο Μάγιερταλερ από την Α1 και τον Μίχαελ Τσικ από την Invenium.

Στην ανάλυση, αυτή η ομάδα θεωρείται ως “άνθρωποι εν κινήσει”, και σε μακρόχρονο μέσο όρο περίπου το 73% του πληθυσμού βρίσκεται σε κινητικότητα, της οποίας το ποσοστό στην αρχή του πρώτου lockdown στα μέσα Μαρτίου, μειώθηκε περίπου στο 45% ή και λιγότερο.

Η ανακτηθείσα εκ νέου κινητικότητα, με το σταδιακό χαλάρωμα από τα μέσα Μαίου, έφτασε στο κορύφωμα της το καλοκαίρι και πλησίασε το “κανονικό” ποσοστό, ενώ, και τον Οκτώβριο ήταν παρόμοια αυτή η εικόνα.

 

©Πηγή: amna.gr

Loading

Play