Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, αναφέρθηκε στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Ο Χακάν Φιντάν ανακοίνωσε ότι η συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας (ΑΣΣ) Ελλάδας και Τουρκίας προγραμματίζεται για τον Απρίλιο στην Τουρκία. Η βούληση και των δύο πλευρών είναι η ίδια και συμφωνούν ότι θα πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων μέσω διαπραγματεύσεων.
Ο Τούρκος υπουργός υπογράμμισε τη σημασία του διαλόγου για την επίλυση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων, τονίζοντας ότι υπάρχει ένα σύνολο προβλημάτων που κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες γενιές. Επιπλέον, επισήμανε ότι είναι κρίσιμο να αποφεύγονται οι προκλητικές ενέργειες που εξυπηρετούν εσωτερικούς πολιτικούς σκοπούς.
«Από την άλλη πλευρά, ο κ. Μητσοτάκης και ο πρόεδρός μας θα συναντηθούν τον Απρίλιο. Θα συγκληθεί το Συμβούλιο Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου», δήλωσε ο Φιντάν, προσθέτοντας ότι τα βήματα που θα γίνουν στη συνάντηση του Απριλίου είναι σημαντικά για την ειλικρινή βούληση επίλυσης των προβλημάτων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ