Αναληθής η είδηση ότι το πρόσωπο του Μέσι θα τυπωθεί σε χαρτονόμισμα στην Αργεντινή

Εκπρόσωποι της Κεντρικής Τράπεζας της Αργεντινής διαψεύδουν ότι υπάρχει οποιαδήποτε σοβαρή συζήτηση να τοποθετηθεί το πρόσωπο του Μέσι σε κάποιο χαρτονόμισμα της Αργεντινής.

Η είδηση αρχικά υποστήριζε πως:

Σύμφωνα με άρθρο της μεξικάνικης εφημερίδας El Financiero που αναπαράχθηκε από την εφημερίδα The Sun, η ιδέα κυκλοφόρησε στους κύκλους της Κεντρικής Τράπεζας της Αργεντινής ως πλάκα.

propoli

Σύμφωνα με τα παραπάνω αναληθή δημοσιεύματα, εικάζεται το γεγονός να βάλουν το πρόσωπο του αρχηγού τους και πλέον «αθάνατο» Λιονέλ Μέσι, σε χαρτονομίσματα της χώρας.

Το χαρτονόμισμα των 1000 Πέσο, ισοδυναμεί με 5,40 ευρώ, είναι αυτό που η Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής φαίνεται να εξετάζει, ώστε να βάλει επάνω του το πρόσωπο του Λιονέλ Μέσι.

Ο λόγος που θέλουν να γίνει αυτό, είναι για να υπάρχει μία καθημερινή ανάμνηση του ιστορικού θριάμβου της εθνικής Αργεντινής στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Ο λόγος που επιλέχθηκε το χαρτονόμισμα των 1000 Πέσο, είναι επειδή ξεκινάει με το νούμερο 10, που είναι το νούμερο στην φανέλα του Λιονέλ Μέσι όταν παίζει με την εθνική Αργεντινής.

Η Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής διέψευσε ότι υπάρχει επίσημη συζήτηση να τοποθετηθεί το πρόσωπο του Μέσι σε χαρτονόμισμα

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευση της Κεντρικής Τράπεζας της Αργεντινής τον Μάιο του 2022 γνωστοποιείται η κυκλοφορία νέας σειράς χαρτονομισμάτων με σημαντικές ιστορικές προσωπικότητες της χώρας. Αναφορικά με το χαρτονόμισμα των χιλίων πέσος, στην ανακοίνωση της Τράπεζας αναφέρεται πως θα φέρει το πρόσωπο του José de San Martín, εθνικού ήρωα της χώρας.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Πέντε μηνών φυλάκιση για τον ράπερ Bugzie the Don που φωτογραφήθηκε στο Καπιτώλιο εν μέσω των αναταραχών

Loading