Ανοίγει στις 6 Ιουλίου το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι

Το διάσημο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του στους επισκέπτες από τις 6 Ιουλίου, στο πλαίσιο της περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων καραντίνας στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το δημοφιλέστερο Μουσείο της Γαλλίας επισημαίνει πως το σύστημα κρατήσεων και η σήμανση με πινακίδες θα επιτρέψουν να προσφερθούν στους επισκέπτες οι μέγιστες δυνατές συνθήκες ασφαλείας, κατά την ξενάγησή τους. Επίσης, θα ζητείται από τους τουρίστες να φοράνε μάσκα και να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης.

propoli

«Ακόμα κι αν ήταν δυνατόν να ανακαλύψει κανείς τους θησαυρούς του Λούβρου μέσω ψηφιακής ξενάγησης, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την αίσθηση του να στέκεσαι μπροστά από ένα έργο τέχνης. Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης των Μουσείων», είπε ο διευθυντής του, Ζαν Λικ Μαρτινέζ.

Το διάστημα μεταξύ 12 Μαρτίου και 22 Μαΐου, στον ιστότοπο του Λούβρου εισήλθαν 10,5 εκατομμύρια επισκέπτες, σε σύγκριση με 14,1 εκατομμύρια για όλο το 2019.

Ο αριθμός των ψηφιακών επισκεπτών ανά ημέρα στον ιστότοπο αυξήθηκε σε περίπου 330.000, με μια κορύφωση 400.000, σε σύγκριση με περίπου 40.000 επισκέπτες ημερησίως πριν από την κρίση του νέου κορωνοϊού.

Loading