«Η κατάσταση της υγείας του Ορ Λεβί και του Ελί Σαραμπί, δύο από τους τρεις Ισραηλινούς ομήρους που αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα, κρίνεται ως «κακή», σύμφωνα με δηλώσεις της διευθύντριας του ισραηλινού νοσοκομείου Σεμπά, στο Ραμάτ Γκαν, κοντά στο Τελ-Αβίβ, όπου εισήχθησαν οι δύο Ισραηλινοί μετά την απελευθέρωσή τους.
Η διευθύντρια του νοσοκομείου, Γϊαελ Φρένκελ Νιρ, τόνισε ότι οι συνέπειες των 491 ατελείωτων ημερών σε αιχμαλωσία είναι εμφανείς και η κατάσταση της υγείας τους είναι κακή.
Η σημερινή ήταν η τέταρτη φορά που το νοσοκομείο αυτό παρέλαβε ομήρους που αφέθηκαν ελεύθεροι από τη Λωρίδα της Γάζας, μετά τη σύναψη συμφωνίας εκεχειρίας στις 19 Ιανουαρίου.
Η διευθύντρια του νοσοκομείου σημείωσε ότι η κατάσταση υγείας των ομήρων που αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα είναι πολύ πιο κακή σε σύγκριση με προηγούμενες περιπτώσεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ